САЩ сериозно възпрепятстват борбата за контрол на глобалните емисии. Това

...
САЩ сериозно възпрепятстват борбата за контрол на глобалните емисии. Това
Коментари Харесай

Китай обяви въглеродна неутралност до 2060 г. и нападна САЩ за климата

САЩ " съществено попречват " битката за надзор на световните излъчвания . Това предизвестие насочи Министерството на външните работи на Китай, съобщи Агенция Франс Прес.

Пекин се пробва да се нарежда като международен водач в битката с климатичните промени.

Оттегляйки се от интернационалните съглашения за понижаване на въглеродните излъчвания, Съединени американски щати се провалиха в " отговорностите си да лимитират количеството излъчвания и отхвърлят да подхващат минимални дейности за отбрана на Земята ", сподели представител на китайското външно министерство.
 Си Дзинпин: Китай няма желание да води студена или гореща война
Си Дзинпин: Китай няма желание да води студена или гореща война

Иска да позволяват разногласия посредством разговор и договаряния

Вчера китайският президент Си Дзинпин разгласи пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк посредством видеовръзка, че Китай си е сложил за цел пикът на излъчванията да е преди 2030 година и страната да стане въглеродно неутрална до 2060 година, осведоми Би Би Си.

Съобщението се преглежда като значима крачка в битката с климатичните промени. Китай е най-големият източник на въглероден диоксид, виновен е за 28% от международните излъчвания.

Китайският държавен глава прикани всички страни да се насочат към зелено възобновяване на международната стопанска система.

" Целта ни е излъчванията на въглероден диокдис да доближат пик преди 2030 година и да реализираме въглеродна индиферентност преди 2060 година ", разгласи той. До този миг Пекин заявяваше, че ще се постарае пикът да е до 2030 година най-късно, само че отхвърляше да се обвърже дълготрайно.

Емисиите от Китай продължиха да се усилват през 2018 година и 2019 година , въпреки че светът стартира да изоставя изкопаемите горива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР