САЩ се доближават до заветния икономически сценарий, но някои от

...
САЩ се доближават до заветния икономически сценарий, но някои от
Коментари Харесай

Рецeсията в най-голямата икономика в света засяга най-вече богатите

САЩ се приближават до заветния стопански сюжет, само че някои от най-богатите хора в страната евентуално не са доста разчувствани. Инфлацията се охлажда и съвсем е до задачата на Федералния запас от 2%, безработицата остава на равнище от 3,6% на фона на агресивното повишение на лихвените проценти от централната банка.

Според анализатори може да има и напредък, като техни калкулации сочат, че брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати се е повишил с 1% през последното тримесечие, съгласно Федералния запас на Филаделфия.

Но това не значи положителни вести за всички. На хоризонта се обрисува друг тип стопански спад - по този начин наречената " криза за богаташи ", която визира непропорционално някои от най-богатите хора в страната, написа Business Insider.
 Прогноза: Рецесията ще свие стопанската система на Германия повече от предстоящото през 2023-а
Прогноза: Рецесията ще свие стопанската система на Германия повече от предстоящото през 2023-а

Експертите считат, че инфлацията ще се намали от 6,9% през 2022 година до 5,8% тази година.

Тук не се имат поради Илон Мъск и Марк Зукърбърг - чиито благосъстояния от милиарди долари се усилват с помощта на ралито на фондовите пазари, а хора, чиято годишна заплата ги слага в топ 25% на най-богатите работещи в Съединени американски щати. Членовете на тази група печелят над 90 000 $ годишно съгласно Бюрото по трудова статистика.

Един от най-големите бичове за тези хора са съкращенията. Те бяха наранени от тях съществено и то през първата половина на 2023 година, като компании като Meta Platforms и Goldman Sachs съкращаваха работни места, с цел да понижат разноските.

Голямото закъснение на разноските за първокласни марки е различен знак, че супербогатите стартират да се тормозят от стопански спад.

За някои тази вест ще бъде мотив за празнуване, изключително в страна, където неравенството е налице и благосъстоянието е непропорционално съсредоточено в ръцете на най-богатия 1%.

За други това е знак, че стопанската система се забавя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР