САЩ са призовали някои членове на Съвета на Европа да

...
САЩ са призовали някои членове на Съвета на Европа да
Коментари Харесай

САЩ стопират Косово за Съвета на Европа

САЩ са призовали някои членове на Съвета на Европа да попречат на влизането на Косово в тази организация, до момента в който Прищина не промени позицията си за образуването на Съюз на сръбските общини, заяви Евронюз. Тази позиция на Съединените щати е съгласувана с Италия, Франция и Германия, чиито държавни управления са получили ноти със съответния апел. През май 2022 година косовските управляващи подадоха молба за участие в Съвета на Европа.
Посланикът на Съединени американски щати в Косово прикани Прищина да продължи с образуването на Съюз на сръбските общини и да помогне за сключването на спокойно съглашение със Сърбия посредством посредничеството на Европейски Съюз, предадоха организациите. Джефри Ховение съобщи, че Съединени американски щати чакат Косово да извърши своите отговорности, описвайки образуването на Съюз на сръбските общини като " сериозно, значимо и незабавно ".
На среща в посолството на Съединени американски щати в Прищина с присъединяване на представители на държавното управление и гражданското общество бе изтъкнато, че разговорът със Сърбия е от огромно значение и Съюзът на общините с преобладаващо сръбско население би трябвало да получи собствен статут, написа в. " Данас ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР