САЩ са предупредили Русия през последните седмици за възможна атака.

...
САЩ са предупредили Русия през последните седмици за възможна атака.
Коментари Харесай

САЩ разполагат с разузнавателна информация, че ИДИЛ е отговорна за терора край Москва

САЩ са предизвестили Русия през последните седмици за допустима офанзива. " Предупредихме руснаците по съответния метод ", е споделил източникът, поискал да резервира анонимност, без да заяви детайлности.

Въоръжени мъже в камуфлажни облекла откриха нощес пукотевица с автомати по хора, пристигнали на концерт на рокгрупата от руско време " Пикник ", напомня Българска телеграфна агенция. По най-нови данни при нападението са били убити над 60 души и ранени 145 души, към 60 от които са в сериозно положение. Отговорност за офанзивата пое групировката " Ислямска страна ".

Руски следователи разгласиха фотоси на автомати " Калашников ", тактически жилетки с голям брой аварийни пълнители и торби с гилзи.

Някои съветски медии разпространиха фотография на двама от хипотетичните нападатели в бял автомобил. Съдбата на нападателите за момента е неразбираема, защото в паниката пожарникарите се бореха с голям пожар, а службите за незабавна помощ изтеглиха стотици хора, до момента в който елементи от покрива на постройката рухваха.

" Ислямска страна " съобщи, че нейни бойци са направили нахлуване на многолюдно събитие в покрайнините на Москва, като са " умъртвили и ранили стотици и са предизвикали тежки опустошения, преди да се изтеглят безвредно в базите си ".

Русия към момента не е съобщила кой съгласно нея е виновен за този акт.

Нападението против зала " Крокус сити хол ", на към 20 км от Кремъл, става единствено две седмици откакто посолството на Съединени американски щати в Русия предизвести, че " екстремисти " възнамеряват в най-скоро време нахлуване в Москва.

Часове преди предизвестието на посолството съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е осуетила офанзива против московска синагога от страна на клона на " Ислямска страна " в Афганистан (известен като " ИД-Хорасан " или ИДИЛ-К), който има за цел основаването на халифат на територията на Афганистан, Пакистан, Туркменистан, Таджикистан, Узбекистан и Иран, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Путин промени хода на гражданската война в Сирия, като се намеси през 2015 година в поддръжка на президента Башар Асад против опозицията и " Ислямска страна ".

" През последните две години ИДИЛ-К е превзета от фиксация върху Русия, като постоянно подлага на критика Путин в пропагандата си ", споделя Колин Кларк от основания в Ню Йорк мозъчен концерн - Център " Суфан ".

По-широката организация " Ислямска страна " пое отговорност за смъртоносни набези в Близкия изток, Афганистан, Пакистан, Иран, Европа, Филипините и Шри Ланка.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи нощес, че край Москва е осъществена " кървава терористична офанзива ", която целият свят би трябвало да осъди.

Съединени американски щати, европейски, арабски страни, някогашни руски републики и доста други страни, както и Съветът за сигурност Организация на обединените нации, обявиха, че са потресени от случилото се и показаха съболезнования и състрадание. Съветникът на украинския президент Зеленски - Михайло Подоляк -отрече всякакво украинско присъединяване.

Русия увеличи сигурността по летищата, транспортните възли и в региона на столицата, в която живеят над 21 милиона души. Всички огромни обществени прояви в страната бяха анулирани.

Кремъл заяви, че президентът Путин е бил осведомен още в първите минути на офанзивата и постоянно получава информация за дейностите за справяне с спешната обстановка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР