САЩ са пред угрозата да обяви дефолт на 1 юни.

...
САЩ са пред угрозата да обяви дефолт на 1 юни.
Коментари Харесай

САЩ заплашени от фалит още през юни

Съединени американски щати са пред угрозата да разгласи дефолт на 1 юни. Това стана ясно след среща на президента Джо Байдън с водещи представители на Републиканската партия.

На събирането не е бил реализиран пробив във връзка с лимита на дълга на страната. Целта на срещата бе точно увеличението на лимита на дълга на Съединени американски щати на стойност 31,4 трилиона $ три седмици преди страната да бъде принудена да разгласи невиждана неспособност за покриване на финансовите си отговорности.

„ Фалитът не е алтернатива. Трябва да премахнем заплахата от дефолт “, съобщи самият Байдън.

Далеч по-песимистично надъхан ба ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, който е републиканец.

„ Не видях нищо нова. Това не е метод да се ръководи страната. Белият дом няма „ План Б “, съобщи Маккарти.

Той въпреки всичко посочи, че двете страни са се съгласили чиновниците им да се срещнат тази седмица, а висшите представители да се срещнат още веднъж в петък, с цел да продължат диалозите.

Предишните битки за тавана на дълга нормално са завършвали с небрежно реализирано съглашение в последните часове на договарянията, като по този метод по този начин се избягваше банкрут, напомня Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати предвижда, че страната може да бъде принудена да разгласи несъстоятелност по някои задължения през юни.

Етикети: Джо БайдънСАЩфалит
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР