САЩ са повдигнали неофициално пред Турция въпроса за възможността Анкара

...
САЩ са повдигнали неофициално пред Турция въпроса за възможността Анкара
Коментари Харесай

САЩ поискали Анкара да изпрати своите руски системи S-400 на Украйна

САЩ са повдигнали импровизирано пред Турция въпроса за опцията Анкара да изпрати своите съветски системи за противоракетна защита S-400 на Украйна, заяви БНР, базирайки се на източници, представени от организация Ройтерс.

Искането е било упоменато по време на визитата в Турция на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман по-рано този месец.

Администрацията на американския президент Джо Байдън желае от съдружниците в НАТО, които употребяват съветско съоръжение, да обмислят прехвърлянето му на Украйна.

Според анализатори, представени от Ройтерс, концепцията ще бъде отхвърлена от Турция. Турските управляващи не са коментирали американски оферти, свързани с прекачване на S-400 на Анкара, които от дълго време са причина за спор сред двете страни от НАТО. Турски анализатори са коментирали пред организацията че има доста спънки това да се реализира, вариращи от механически съображения, свързани с употребата, до политически опасения за ответен удар на Москва против Анкара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР