САЩ са нанесли тази нощ нови удари по хутите в

...
САЩ са нанесли тази нощ нови удари по хутите в
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нови ракетни удари по цели на хутите в Йемен

САЩ са нанесли тази нощ нови удари по хутите в Йемен, а целта им са били ракетни установки на групировката.В обява на американското Централно командване в обществената мрежа " Екс " се показва, че са били атакувани 14 ракети на йеменските шиитски бутновници, които са били заредени на установки и подготвени за изстрелване. По този метод те са представлявали непосредствена опасност за комерсиалните и военните кораби на Съединени американски щати в района.Това е четвъртият за последните дни удар по йеменската формация на фона на продължаващото разгръщане на спора в Близкия изток.По-рано Централното командване на Съединени американски щати, както и самите хути, потвърдиха за удар по транспортен съд, благосъстоятелност на американска компания, в Аденския залив.
Военноморските сили на Йемен организираха целенасочена интервенция против притежавания от Съединени американски щати транспортен съд Genco Picardy в Аденския залив. Ударът беше прецизен и пряк. Йеменските военноморски сили няма да се поколебаят да нападат всеки източник на опасност в Арабско и Червено море в границите на законното си право да бранят Йемен.
военачалник Яхия Сария – боен представител на йеменските бунтовници 

Атаката против Genco Picardy е втората от последните дни, ориентирана към кораби, директно свързани с Америка, след поредицата от удари на обединението, водена от Съединени американски щати, против йеменските бунтовници.Тя още веднъж акцентира рисковете за корабоплаването по жизненоважния воден път на фона на войната на Израел против Хамас в линията Газа.Атаката се е случило на към 110 км югоизточно от Аден, като дрон се е разрушил в плавателния съд, заяви Звеното за морски търговски интервенции на Обединеното кралство. Капитанът съобщил, че на борда зародил пожар, който е сподавен, и корабът траял да плава към идващото пристанище.Негов притежател е основаната в Ню Йорк компания Genco Ship ManagementГоворител на Пентагона разгласи, че американските военни удари против обекти на хутите са посочили своята успеваемост.
Според нашите оценки, ударихме това, което имахме желание да ударим и постигнахме положителни резултати. Целта беше да разрушим качествата на хутите да правят офанзиви и ние считаме, че като цяло във връзка с обсега и броя на ударите намалихме качествата им да нападат.
ген.-м-р Пат Райдър – прессекретар на Пентагона 

Във вторник Съединени американски щати върнаха хутите в листата си на интернационалните терористични организации, което ще им разреши да им постановат разнообразни по тип и размер наказания. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР