САЩ разширяват експортните ограничения срещу Русия заради ситуацията с Алексей

...
САЩ разширяват експортните ограничения срещу Русия заради ситуацията с Алексей
Коментари Харесай

САЩ прекратиха оръжейната търговия с Русия

САЩ уголемяват експортните ограничавания против Русия поради обстановката с Алексей Навални. Новите търговски наказания против Русия ще встъпят в действие на 18 март. Санкциите на Съединени американски щати ще обиден износа по отношение на националната сигурност, а редица изключения за авиацията и космоса ще работят единствено до 1 септември, се споделя в публично известие, съобщи организация БГНЕС.

„ Използвайки противозаконни нервни сътрудници против дисиденти както в страната, по този начин и в чужбина, съветското държавно управление жестоко нарушава отговорностите си по Конвенцията за химическо оръжие и непосредствено излага на риск личните си жители и жителите на други страни. Министерството на търговията има намерение да предотврати достъпа на Русия до американски технологии, които биха могли да бъдат пренасочени към нейните разрушителни действия с химическо оръжие “, се споделя в изказването. Съединените щати прибавиха Русия и към листата с страни, с които износът и вносът на оръжия изцяло се приключват, се споделя в документ, оповестен на уеб страницата на Държавния департамент. Решението ще влезе в действие също от 18 март.

„ Политиката на Съединените щати постанова отвод на издаването на лицензи или други разрешителни за експорт на отбранителни артикули и услуги, предопределени за Русия “, се споделя в документа. Направени са изключения за интервенции в границите на съдействието сред страните в региона на космоса и до 1 септември - в региона на изстрелванията в космоса с комерсиална цел.

Според документа Русия попада в един и същи лист с Афганистан, Централноафриканската република, Кипър, Демократична република Конго, Еритрея, Ирак, Ливан, Либия, Сомалия, Южен Судан и Зимбабве. Президентът Джо Байдън съобщи, че е склонен с оценката, че съветският му сътрудник Владимир Путин е " палач ". В изявление за ABC News, излъчено през днешния ден, Байдън сподели, че Путин ще " заплати цена " за опита да подкопае кандидатурата му на изборите в Съединени американски щати 2020, както се твърди в нов отчет на американското разузнаване. Запитан дали счита, че Путин, който е упрекнат, че е безсърдечен с съперниците си, е " палач ", Байдън отговори: " Да, считам ".

Изявлението е в безапелационен контрастност с твърдия отвод на предшественика Доналд Тръмп да се изрича отрицателно за съветския президент. Байдън сподели, че е разговарял с Путин през януари, откакто встъпи в служба. " Имахме дълъг диалог, той и аз, познавам го относително добре ", сподели Байдън. " Разговорът стартира, аз споделих: " Познавам ви и вие ме познавате. Ако установя, че това се е случило, бъдете подготвен ", сподели Байдън. Той не посочи дали има поради намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати или друго държание, против което Съединени американски щати се опълчват, като да вземем за пример отравянето и пандиза на съветския опозиционер Алексей Навални. Русия реагира гневно на мненията на Байдън за Путин като палач. „ Байдън обиди жителите на страната ни с изказването си “, написа ръководителят на долната камара на Народното събрание Вячеслав Володин в своя Telegram, добавяйки, че нападенията против Путин са „ набези против страната ни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР