САЩ разположиха две нови зенитни батареи Пейтриът в Полша в

...
САЩ разположиха две нови зенитни батареи Пейтриът в Полша в
Коментари Харесай

САЩ разположиха две нови зенитни батареи „Пейтриът“ в Полша

Съединени американски щати разположиха две нови зенитни батареи " Пейтриът " в Полша в сходство с уговорката им да пазят територията на страните от НАТО , заяви през днешния ден почитан представител на Пентагона, съобщи Франс прес.

Тези зенитни батареи, нормално разполагани в Германия, бяха предислоцирани по искане от полското държавно управление, посочи източникът, поискал анонимност.

Двете батареи " Пейтриът " са към този момент в Полша. Няма да обявим къде тъкмо се намират. Но са в Полша и са в употреба, добави той.

" Пейтриът " са противоракетни батареи, които могат да противодействат и да унищожават балистични ракети, самолети и крилати ракети. Те са необятно употребявани в Близкия изток.

Става дума за разполагане с напълно отбранителна цел, осъществено превантивно, с цел да се противодейства на всяка евентуална опасност против нас или против сили на съдружниците, акцентира високопоставеният чиновник. Той напомни уговорката на президента Джо Байдън да съблюдава Член 5 от устава на НАТО, който задължава всички членове на алианса да се притекат на помощ на съдружник, който бъде атакуван.

Съобщението за разполагането на " Пейтриът " в Полша беше направено ден откакто Вашингтон отхвърли предложение на Варшава да даде свои съветски бойни самолети МиГ-29 на Украйна, а в подмяна да получи американски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР