САЩ разгроми Хондурас с 3:0, а също така важни победи

...
САЩ разгроми Хондурас с 3:0, а също така важни победи
Коментари Харесай

САЩ се разправи с Хондурас, важни победи за Мексико и Коста Рика

САЩ разгроми Хондурас с 3:0, а също по този начин значими победи реализираха Мексико и Коста Рика в срещи от 11-ия кръг на квалификациите за Световното състезание по футбол в Зона КОНКАКАФ. Но най-важната победа е за тима на Канада, който се наложи с 2:0 над Салвадор на открито, продължава без загуба и остава едноличен водач в групата.

An unforgettable night in the Twin Cities. x
— U.S. Soccer MNT (@USMNT)
Мексико реализира доста значим триумф с 1:0 над Панама, който оказа помощ и на Коста Рика да съкрати изоставането от 4-ото място. Коста Рика победи с 1:0 Ямайка като посетител и има 16 точки, с 1 по-малко от 3-ия Панама.

Начело е Канада с 25, пред Съединени американски щати и Мексико с по 21.

Тимът на Съединени американски щати трябваше да реагира след провалянето с 0:2 от Канада преди четири дни и трите точки бяха просто наложителни за тях през днешния ден. Още в 8-ата минута Уестън Маккени откри резултата, откакто съвършено избра момента да скочи и да засече с глава центрирането на Кейлин Акоста. Уокър Цимерман удвои преднината на своя отбор в 37-ата минута като голът му беше тестван с ВАР. Цимерман асистира за третото попадение, което беше дело на Кристиан Пулишич в 67-ата минута. Пулишич влезе като промяна три минути по-рано на мястото на Джордан Морис и се отпуши след осем следващи мача с националната фланелка без гол.

Съединени американски щати ще се опита да поправи грешката си, откакто тимът не съумя да стигне до Мондиал 2018. Докато Хондурас остава единствено с 3 точки и без победа, а от дълго време е отстранен.

Канада пък ще се опита да стигне до първо Световно състезание от 1986-а година насам, откакто удари Салвадор с 2:0 и усили серията си на 11 мача без проваляне. Атиба Хътчинсън пречупи съпротивата на салвадорците в 66-ата минута преди Джонатан Дейвис да обезпечи спокойствието на "Кленовите листа " в добавеното време.

Коста Рика победи с 1:0 Ямайка, които пък завършват с очакванията да стигнат даже до спомагателен бараж с тази загуба. Единственият гол вкара някогашният футболист на Арсенал и испанския Виляреал Жоел Кямбъл в 62-ата минута. С гол от дузпа през второто полувреме на Раул Хименес пък Мексико съумя да прекърши Панама с 1:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР