САЩ провеждат две военни учения в азиатски води тази седмица.

...
САЩ провеждат две военни учения в азиатски води тази седмица.
Коментари Харесай

САЩ провеждат военноморски учения в Азия на фона на напрежението с Китай

САЩ организират две военни учения в азиатски води тази седмица . На тях вземат участие съдружници като Япония, Австралия и Индия, оповестиха от Военноморски сили на Съединени американски щати, представени от " Ройтерс ".

Игрите са проведени на фона на засилващото се военно съревнование сред Съединени американски щати и Китай и дни след обвиняванията на Вашингтон, че териториалните искания на Пекин в противоречивото Южнокитайско море са противозаконни.
 Съединени американски щати скръцнаха със зъби на Китай за
Съединени американски щати скръцнаха със зъби на Китай за " противозаконните му искания " в Южнокитайско море

Ново изостряне на напрежението сред двете международни сили

Съединени американски щати постоянно изпращат бойни кораби в акваторията, с цел да показват и пазят свободата на корабоплаване.

Китай се разгласи срещу такива учения и акцентира, че отхвърлянето на китайските искания в Южнокитайско море покачва напрежението и подкопава стабилността в района.

Самолетоносачите " Нимиц " и " Роналд Рейгън " бяха ситуирани в Южнокитайско море два пъти този месец, само че тази седмица " Нимиц " е на учения с индийските Военноморски сили в Индийския океан, разясниха американските Военноморски сили. Това е знак за засилващо се съдействие сред двете сили.

Контрадмирал Джим Кърк, пълководец на " Нимиц " и група ескортни кораби, съобщи, че ученията с индийските Военноморски сили оказват помощ за възстановяване на оперативната съгласуемост на техните сили.

Отделно ударна група, водена от " Роналд Рейгън ", организира учения с Военноморски сили на Япония и Австралия във Филипинско море. Игрите ще приключат на 23 юли.

По-късно тази година Съединени американски щати ще проведат военноморски учения с Индия, Япония и вероятно Австралия в Бенгалския залив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР