САЩ призоваха световните сили, които са страни по ядреното споразумение

...
САЩ призоваха световните сили, които са страни по ядреното споразумение
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран в ядрен шантаж 

САЩ приканиха международните сили, които са страни по нуклеарното съглашение с Иран, да не се поддават на неговото изнудване и да не му дават стопански тласъци, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Джаки Уолкот, представителката на Съединени американски щати в интернационалните организации, основани във Виена, приказва на заседание на управителния съвет на Международната организация по атомна сила (МААЕ) и сподели, че последните дейности на Техеран за обогатяване на уран над допустимите съгласно съглашението правила, са равнозначни на "ядрен шантаж ". Подобно държание "не би трябвало да бъде възнаграждавано ", акцентира тя.

"Няма разумна причина Иран да уголемява нуклеарната си стратегия и това не може да се пояснява по различен метод, с изключение на като недодялан и транспарантен опит да се изтръгнат пари от интернационалната общественост ", уточни Уолкот, представена от Ройтерс. Същевременно тя даде да се разбере, че Съединени американски щати остават "отворени за договаряния без предварителни условия " и оферират на Иран "възможността за цялостна нормализация на връзките ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР