САЩ призоваха иракското правителство да се вслуша в легитимните искания

...
САЩ призоваха иракското правителство да се вслуша в легитимните искания
Коментари Харесай

САЩ: Иракското правителство да се вслуша в исканията на протестиращите

САЩ приканиха иракското държавно управление да " се вслуша в законните претенции " на протестиращите. Те не престават да упорстват за събаряне на режима макар обещанията за промени, направени от иракските водачи, съобщи Франс прес.

Призивът е насочен в изказване на американския държавен секретар Майк Помпейо. В него той подлага на критика следствието, водено от управляващите в Багдад на смъртоносното принуждение при започване на протестната вълна, което съгласно държавния секретар не е задоволително надеждно. Помпейо споделя, че иракчаните заслужават правдивост и че би трябвало да се потърси сметка от виновните за убийството на протестиращите.

" Неотдавнашните строги ограничавания на свободата на медиите и на словото би трябвало да бъдат смекчени ", се споделя още в изказването. Помпейо акцентира, че това са свободи, които са " неделима част от всяка демократична промяна ".
 БГНЕС
В началото на октомври Помпейо беше изискал от държавното управление на Ирак да зачита настояванията на протестиращите и да прояви оптималната въздържаност. Новият му апел идва в миг, в който националното неодобрение навлиза във втори месец и иракският аятолах Али Систани, който е най-висшата шиитска инстанция в страната, насочи предизвестия против всякаква непозната интервенция в иракската рецесия. " Нито един човек, нито една група, била тя районна или интернационална, не може да си присвоява волята на иракчаните и да им постанова своето мнение ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР