САЩ приветстват плановете за модернизация на въоръжените сили и очаква

...
САЩ приветстват плановете за модернизация на въоръжените сили и очаква
Коментари Харесай

САЩ приветстват плановете за модернизация на армията ни

Съединени американски щати приветстват проектите за рационализация на въоръжените сили и чака нейния иден избор на нов многоцелеви изтребител.

Това се споделя в изказване на американското посолство у нас.

Припомняме, че преди дни от Министерството на защитата убеждаваха , че офертата на Съединени американски щати за изтребители F-16 e най-хубавата. Президентът Румен Радев и Българска социалистическа партия обаче не са уверени в това. Социалистите оповестиха, че ще гласоподават срещу. АБВ изиска анулация на процедурата за нов военен аероплан.

Те смятат, че процедурата е била опорочена и не са предпазени българските ползи, само че поддържат модернизирането на българската войска.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов предложи на президента Радев да се запознае и с други оценки за изтребителите.

 Офертата на Съединени американски щати за изтребители F-16 e най-хубавата, убеждават от МО
Офертата на Съединени американски щати за изтребители F-16 e най-хубавата, убеждават от МО

Офертата била изцяло приключена и самолетите били окомплектовани

Съединени американски щати твърдят, че остават ангажирани да работят дружно с българското държавно управление по установяване на окончателните параметри на евентуална продажба на F-16, тъй че да дават отговор на бюджетните и оперативни условия, като по едно и също време с това оферират отлични оперативни качества.

F-16 блок 70 ще даде на българските Военновъздушни сили опцията надеждно да пазят българското въздушно пространство и да вземат участие в интервенции дружно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които имат F-16, в това число всички прилежащи на България страни.



Придобиването на изтребителя ще продължи да ускорява дълготрайната поддръжка и съдействие с Военновъздушните сили на Съединени американски щати и другите натовски военновъздушни сили, се споделя още в изказването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР