САЩ преразгледаха позицията си в преговорите за споделяне на военните

...
САЩ преразгледаха позицията си в преговорите за споделяне на военните
Коментари Харесай

САЩ вече не иска $5 милиарда от Южна Корея за съвместни военни разходи

САЩ преразгледаха позицията си в договарянията за шерване на военните разноски с Южна Корея, като се отхвърлят от настояването за петкратно нарастване на вноските, оповестява " Чосун Илбо ", представен от ТАСС, базирайки се на дипломатически източник.

" Страните започнаха да приближават позициите си и в този момент разискват леко нарастване на размера на южнокорейските заплащания " за поддържане на американския боен контингент в страната. Дипломатът отбелязва, че окончателното съглашение сред двете страни може да бъде подписано през февруари 2020 година

Според него американската страна схваща, че условието за увеличение на заплащанията до съвсем 5 милиарда $ е " прекалено " и в този момент става въпрос за покачване единствено с 10-20%, както и за увеличени на покупките на американско оръжие от Южна Корея.

С идването на Тръмп на власт в Съединени американски щати, Вашингтон стартира да упорства за увеличение на приноса на Сеул за поддържане на американския контингент в Република Корея.

Така разноските на Южна Корея за взаимна защита през 2019 година бяха увеличени с 8,2%, до 915 милиона $. През ноември Вашингтон изиска Сеул да усили вноските си съвсем пет пъти до Щатски долар 4,7 милиарда Страните организираха няколко кръга договаряния, само че всички завършиха без съглашение.

Войските на Съединени американски щати са в Южна Корея след войната в Корея (1950-1953 г.). Условията на престоя им се уреждат от съглашение за помощ при взаимна защита, подписано на 26 януари 1950 година от двете страни. В момента 28,5 хиляди американски военни са дислоцирани в южната част на Корейския полуостров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР