САЩ предупредиха Турция да не разширява сътрудничеството с Русия в

...
САЩ предупредиха Турция да не разширява сътрудничеството с Русия в
Коментари Харесай

Турция получава още руски ракети С-400, САЩ я критикуват

САЩ предизвестиха Турция да не уголемява съдействието с Русия в региона на отбранителната индустрия, откакто съветски представител заяви за нов контракт сред Анкара и Москва за доставки на ракетни системи С-400, заяви турският в. " Сьозджу ".
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че на фона на украинския спор " в този момент повече от всеки път всички страни би трябвало да заобикалят покупко-продажби с съветския защитителен бранш ". Прайс не уточни дали доставката на втората партида от съветските зенитно-ракетни системи С-400 ще накара администрацията на Джо Байдън да преразгледа проектите си за продажба на Ф-16 на Турция.
Дмитрий Шугаев, началник на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие, сподели преди дни, че е подписан контракт за доставка на Турция на още зенитно-ракетни комплекси С-400, като документът планува и локално произвеждане на обособените съставни елементи.
По-късно източници от турското Министерство на защитата прецизираха, че не става въпрос за ново развиване, а за осъществяване на в началото подписания контракт, съобщи турската телевизия " Хабер ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР