САЩ предотврати спиране на работата на правителството, след подкрепата на

...
САЩ предотврати спиране на работата на правителството, след подкрепата на
Коментари Харесай

САЩ предотврати спиране на работата на правителството, отпада помощта за Украйна

Съединени американски щати предотврати прекъсване на работата на държавното управление, след поддръжката на сенатът на законопроекта за краткотрайното му финансиране. Благодарение на този план Съединени американски щати избегна четвъртото отчасти прекъсване на активността на федералните организации за последните 10 години, съобщи Асошиейтед прес.

Часове преди да изтече крайният период в среднощ, Съединени американски щати избегна опасността от прекратяване на работата на американското държавно управление, откакто преди този момент Камарата на представителите одобри законопроектът за краткотрайно финансиране.

Отпада в текста помощта за Украйна, която е приоритет на Белия дом, само че конгресмените републиканци й оказват все по-голяма опозиция.

Предвижда се нарастване на федералната помощ за потърпевшите от естествените бедствия. Тя става 16 милиарда $

След многото дни извършени в напрегнати съвещания, в последна сметка ръководителят Кевин Маккарти внезапно се отхвърли от настояванията на твърдолинейните представители на Републиканската партия да бъдат внезапно съкратени разноските, с цел да може законопроектът да бъде подсилен от Демократическата партия.

Текстът беше посрещнат с поддръжка от Сената с 88 против 9 гласа, откакто долната камара на американския парламент го утвърди с 335 гласа “за ” и 91 “против ”.

Предстои президентът Джо Байдън да подпише законопроектът.

Конгресмени и от двете партии са съкрушени от загубата на помощта за Украйна, която трябваше да възлиза на 6 милиарда $. Конгресмените бяха дали обещание поддръжка на Володимир Зеленски след последната му аудиенция във Вашингтон, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР