САЩ потвърдиха, че на бойните полета в Украйна са използвани

...
САЩ потвърдиха, че на бойните полета в Украйна са използвани
Коментари Харесай

САЩ: Китайски боеприпаси са били използвани в конфликта в Украйна

САЩ потвърдиха, че на бойните полета в Украйна са употребявани китайски муниции, за които подозират, че са били изстреляни от съветските сили, оповестиха държавни източници, представени от организация Киодо.

Източниците прецизират, че не е ясно дали боеприпасите са били доставени от Китай, само че са добавили, че Вашингтон е подготвен да предприеме дейности, в случай че се удостовери, че Пекин е направил доставките.

На фона на множеството различия сред Съединени американски щати и Китай, неотдавна публични лица обявиха, че Вашингтон разполага с разследваща информация, която демонстрира, че Пекин обмисля да изпрати оръжия и муниции на Русия.

" Това е нещо, за което сме бдителни и продължаваме да следим деликатно ", съобщи чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати. Вашингтон е уведомил някои от своите сътрудници за потвърждението.

Очаква се китайският президент Си Дзинпин да направи тридневно държавно посещаване в Москва, което стартира от понеделник.

Американското държавно управление е открило, че откритите в Украйна муниции са създадени в Китай, откакто е анализирало състава им и други фактори, обявиха източниците. Те обаче не разкриха какъв тип муниции са били открити.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !         

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР