САЩ подкрепят създаването на специален трибунал за престъплението агресия срещу

...
САЩ подкрепят създаването на специален трибунал за престъплението агресия срещу
Коментари Харесай

САЩ подкрепят създаването на специален трибунал за агресията срещу Украйна

САЩ поддържат основаването на специфичен арбитражен съд за закононарушението " експанзия " против Украйна, сподели специфичният дипломат в бюрото за световно наказателно правораздаване и представител на американския Държавен департамент Бет ван Шаак, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10022
Агенцията отбелязва, че по този начин за първи път се показва методът, по който Вашингтон ще поддържа настояването на Украйна за търсене на отговорност за съветската инвазия.

" Вярваме, че този специфичен арбитражен съд би трябвало да бъде открит в украинската вътрешна правосъдна система, защото това ще обезпечи най-прекия път за основаването на нов арбитражен съд и ще даде оптимален късмет за търсене на забележителна отговорност ", сподели тя.

Шаак изрази също поддръжката на Вашингтон за подобен арбитражен съд, като уточни, че този модел е бил определен след анализиране на няколко други.

" Този модел, интернационализиран народен съд, ще улесни по-широката междурегионална поддръжка и ще показва украинското водачество, с цел да се обезпечи търсенето на отговорност за закононарушението експанзия ", сподели тя в изказване пред Католическия университет на Америка във Вашингтон.

Според Шаак трибуналът може да бъде ситуиран някъде в Европа, най-малко първоначално, за " да укрепи мечтаната от Украйна европейска ориентировка ".

Украйна, Европейски Съюз и Нидерландия обществено поддържаха концепцията за специфичен арбитражен съд. Русия, която дефинира дейностите си в Украйна като " специфична военна интервенция ", отхвърли обвиняванията във военни закононарушения, в това число умишленото взимане на прицел на украински цивилни жители, хиляди от които са починали.

Международният углавен съд (МНС) издаде по-рано този месец заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, обвинявайки във военно закононарушение поради противозаконното депортиране на стотици деца от Украйна. МНС сподели, че има задоволително учредения да се счита, че Путин носи персонална наказателна отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР