САЩ подкрепят новото правителство в справянето с COVID кризата, върховенството

...
САЩ подкрепят новото правителство в справянето с COVID кризата, върховенството
Коментари Харесай

САЩ подкрепят новото правителство в борбата му с корупцията |

Съединени американски щати поддържат новото държавно управление в оправянето с Коронавирус рецесията, върховенството на закона и промените в битката с корупцията.

Това стана ясно след телефонен диалог сред премиера Кирил Петков и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Блинкен е изразил поддръжката на Съединени американски щати за целите на новия кабинет и за по-голямата енергийна диверсификация и самостоятелност, като е изтъкнал общото виждане на двете страни за изгодите, които такива начинания ще донесат на българския народ.

Държавният секретар Антъни Блинкен е изразил благодарността на Съединените щати към България като благонадежден съдружник и сътрудник.

Блинкен е удостоверил желанието на Съединени американски щати да разшири партньорството си с нашата страна в нови области като стимулирането на безвъглеродни енергоизточници, модернизацията на защитата, сигурността на 5G мрежите, като и по други районни въпроси.

Американският държавен секретар е поздравил Петков за избирането му за министър-председател и за сполучливото образуване на ново българско държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР