САЩ подготвят мита на ЕС продукти за 11 млрд. долара

...
САЩ подготвят мита на ЕС продукти за 11 млрд. долара
Коментари Харесай

Ескалация на търговското напрежение между САЩ и ЕС

Съединени американски щати приготвят мита на Европейски Съюз артикули за 11 милиарда $ в отговор на дотации, които поддържат Airbus , оповестява БиБиСи. Световната комерсиална организация - СТО откри, че дотациите имат неподходящо влияние върху Съединени американски щати .

Въздухоплавателни средства и сирене са измежду продуктите, които биха могли да бъдат наранени от митата, обявиха от американския търговски представител (USTR).

Администрацията на Тръмп води търговски войни на доста фронтове . Този ход ще означи ескалация на комерсиалното напрежения сред Съединени американски щати и Европейски Съюз .

USTR декларира, че цената на стоките, които ще бъдат обмитени, е предмет на арбитраж в СТО , резултатът от който се чака след няколко месеца.

" Този случай е в развой на правосъдни разногласия от 14 години и е пристигнало времето за деяние . Администрацията се готви да реагира неотложно, когато СТО издаде заключението си за цената на американските контрамерки ", съобщи комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхизер.
 Тръмп плаши Европейски Съюз с мита върху стоките, в случай че няма договаряния
Тръмп плаши Европейски Съюз с мита върху стоките, в случай че няма договаряния

Относно Китай той е уверен, че Съединени американски щати " ще получи това, което би трябвало да получи "

" Крайната ни цел е да реализираме съглашение с Европейски Съюз за преустановяване на всички непоследователни дотации за огромни цивилен самолети. Когато Европейски Съюз приключи тези нездравословни дотации, спомагателните отговорности на Съединени американски щати, наложени в отговор, могат да бъдат отстранени. "

За социална консултация е публикуван прелиминарен лист на стоките , като част от спомагателните мита ще обиден артикули от всички 28 държави-членки на Европейски Съюз: Филетата от сьомга, пресни или охладени; сирене, в това число Чедър, Рокфор, Стилтън, Грюйер и Пекорино; лимони пресни или сушени; зехтин; вино; пуловери от кашмир, пуловери и други сходни стоки; керамични домашен уреди с калаени капаци; мотоциклети с мотор с сред 500cc и 700cc; стенни часовници, без електрическо задвижване, проектирани да работят над 47 часа без пренавиване

Освен това се обмислят спомагателни мита за някои артикули, в случай че са създадени във Франция, Германия, Испания или Обединеното кралство . Те включват: Хеликоптери; Подвижни колички, употребявани в нови цивилен въздухоплавателни средства; Фюзелажи, употребявани в нови цивилен самолети

Предложените мита на Съединени американски щати ще бъдат в допълнение към съществуващите данъци върху европейските артикули. Миналата година Съединени американски щати започнаха да постановат такси върху вноса на стомана и алуминий от основни съдружници, в това число Европейски Съюз.
 Екологичен потенциал решен да не води търговски договаряния със Съединени американски щати под опасност и напън
Екологичен потенциал решен да не води търговски договаряния със Съединени американски щати под опасност и напън

В връзките ЕС-САЩ някой би трябвало да спре да се държи хлапашки и да се държи като зрял човек, обясниха евродепутати

През юни Европейски Съюз наложи мита на 2,8 милиарда eвро на американски артикули на артикули като уиски от бърбън, мотоциклети и портокалов сок.

Миналия месец американският президент Доналд Тръмп заплаши да наложи мита за коли, внасяни от Европейски Съюз , в случай че двете страни не могат да реализират комерсиално съглашение.

В момента Съединени американски щати договарят за комерсиална договорка с Китай , само че митата, наложени от двете страни, към този момент натежаха върху световната стопанска система тази година.

Търговската политика на Съединени американски щати при президента Тръмп е подложена на критика за това, което някои виждат като липса на почитание към разпоредбите и процедурите на Световната комерсиална организация (СТО), разяснява анализаторът на БиБиСи Андрю Уолкър.

Митата за стомана и алуминий и за редица китайски артикули са обсъждани в тази светлина от интернационалните критици на администрацията на Тръмп. Каквито и да са преимуществата на тези причини, този ход по отношение на самолетната компания не значи това .

СТО е постановила, че Европейски Съюз и четирите държавни управления, участващи в " Еърбъс ", не са съумели да се съобразят с предходно решение , че би трябвало да отдръпват оспорваните дотации, а Съединени американски щати желаеха позволение за отговорят с 11 милиарда $ . Съединени американски щати желаят да работят бързо, когато арбитърът на СТО вземе решение. Засега наподобява, че това деяние следва разпоредбите на СТО .
 Реагираме бързо, в случай че Съединени американски щати наложат мита върху колите, предизвести Европейски Съюз
Реагираме бързо, в случай че Съединени американски щати наложат мита върху колите, предизвести Европейски Съюз

Американското комерсиално министерство се чака скоро да излезе с мнение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР