САЩ отбелязват днес шестнадесетата годишнина от атентатите на 11 септември

...
САЩ отбелязват днес шестнадесетата годишнина от атентатите на 11 септември
Коментари Харесай

Снимките, заради които никога няма да забравим 11-ти септември

САЩ означават през днешния ден шестнадесетата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 година

Събитието бе прелом в модерната история на Америка и света и ще остане като една от най-трагичните произшествия, плод на експанзия, екстремизъм и нетърпимост към западния свят.

Атаките на 11-ти септември лишиха живота на близо 3000 души в Ню Йорк и Вашингтон. Днес в Ню Йорк на мястото, на което се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център, има мемориален комплекс, включващ музей и парк. В зоната са ситуирани небостъргачи, като третият от плануваните четири, ще бъде открит следващата година, показват американските медии.

Международните медии напомнят фотоси от нещастието, смразяващи кръвта и изглеждащи нереално. " Много пъти сме виждали снимките на самолетите, експлодиращи в рушащите се небостъргачи при офанзивата и по какъв начин кулите се срутват, само че и през днешния ден събитията от 11-ти септември са трудни за приемане ", разяснява уеб сайтът news.com.au. Най-шокиращи не престават да бъдат фрагментите със скочили в суматоха от горящите здания хора, в полет към гибелта. Тези фотоси са посочени и до през днешния ден за табу в Съединени американски щати, защото извикват прекомерно мъчителни мемоари. 

Днес Мемориалът и музей в Манхатън, построен в памет на жертвите от 11-ти септември, е приел към този момент над 10 млн. гости от откриването си през 2014 година насам. Той предлага спомен за офанзивата в нейното човешко измерение - разкази на очевидци за нещастието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР