САЩ официално излязоха от Парижкото споразумение за климата в сряда,

...
САЩ официално излязоха от Парижкото споразумение за климата в сряда,
Коментари Харесай

САЩ официално излязоха от Парижкото споразумение за климата

Съединени американски щати публично излязоха от Парижкото съглашение за климата в сряда, изпълнявайки дългогодишно заричане от президента Доналд Тръмп да изтегли втория по величина производител на парникови газове в света от световния пакт за битка с изменението на климата, оповестява " Ройтерс ".

Но резултатът от изборите в Съединени американски щати ще дефинира за какъв брой време . Демократичният противник на Тръмп Джо Байдън даде обещание да се причисли още веднъж към съглашението, в случай че бъде определен.

" ще остави празнота в нашия режим и световните старания за реализиране на задачите и упоритостите на Парижкото съглашение ", съобщи Патриша Еспиноса, изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (UNFCCC).
 Парижкото съглашение за климата може да
Парижкото съглашение за климата може да " почине ", с цел да се възвърне стопанската система

В Япония са съгласни, че стопанската система е значима, само че да не се не помнят климатичните промени

Съединени американски щати към момента остават страна по UNFCCC . Еспиноза съобщи, че органът ще бъде " подготвен да помогне на Съединени американски щати във всички старания, с цел да се причисли още веднъж към Парижкото съглашение ".

За първи път Тръмп разгласи желанието си да отдръпна Съединените щати от пакта през юни 2017 година с аргумента, че това ще подкопае американската стопанска система . Но той не беше в положение публично да го направи до момента заради условията на договорката.

Съединени американски щати са единствените от 197 страни, които са се отдръпват от съглашението от 2015 година Белият дом на Обама даде обещание да понижи излъчванията на Съединени американски щати с 26-28% до 2025 година от равнищата от 2005 година по договорката.

По принцип се чака Байдън да усили тези цели, в случай че бъде определен. Той даде обещание да реализира нулеви излъчвания до 2050 година в границите на просторен проект за трансформиране на стопанската система от 2 трилиона $.

С втора администрация на Тръмп се чака излъчванията в Съединени американски щати да се усилят с повече от 30% до 2035 година по отношение на равнищата от 2019 година

Повечето учени считат, че светът би трябвало внезапно и бързо да понижи излъчванията, с цел да избегне най-катастрофалните последствия от световното стопляне. Китай, Япония, Южна Корея и Европейският съюз неотдавна усилиха задачите си за понижаване на въглерода.
 Европейски Съюз желае разговор със Съединени американски щати след изборите за общите световни провокации
Европейски Съюз желае разговор със Съединени американски щати след изборите за общите световни провокации

Сасоли се надява на възкръсване на трансатлантическото съдействие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР