САЩ очаква да закупи 22 остарели изтребителя от Швейцария, която

...
САЩ очаква да закупи 22 остарели изтребителя от Швейцария, която
Коментари Харесай

САЩ купува обратно от Швейцария стари изтребители, доставени през 1978 година

САЩ чака да закупи 22 остарели изтребителя от Швейцария, която сама е изправена пред задачата да модернизира военновъздушните си сили.

Представители на Щатите и на европейската страна са разискали договорката още през юли, показва представителят на швейцарската организация за публични поръчки в защитата (Armasuisse). Окончателното съглашение би трябвало да бъде подписано след утвърждението на бюджета за защита на Съединени американски щати за фискалната 2020 година, написа Bloomberg.

Президентът Доналд Тръмп е заложил цел за подобен от 718 милиарда $ за идната година, като 39,7 милиона $ от тях ще бъдат употребявани за самолетите F-5, доставени на Швейцария през 1978 година. Днес американската войска употребява старите бойни машини за образования.

Междувременно европейската страна работи върху тактиката си за закупуване на нови изтребители от години. През 2014 година обаче на референдум жителите на страната гласоподаваха срещу закупуването на самолети Gripen на Saab в договорка за 3,1 милиарда франка или 3,2 милиарда $.

Според обява на SonntagsZeitung страната възнамерява да отдели към 6 милиарда франка за нови изтребители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР