САЩ обявиха своите най-сурови санкции срещу Иран в понеделник. Администрацията

...
САЩ обявиха своите най-сурови санкции срещу Иран в понеделник. Администрацията
Коментари Харесай

САЩ обяви новите най-сурови санкции срещу Иран. Как те ще засегнат икономиката?

САЩ оповестиха своите " най-сурови " наказания против Иран в понеделник. Администрацията на президента Доналд Тръмп възобнови рестрикциите, които бяха отстранени през 2015 година след реализиране на нуклеарното съглашение сред Вашингтон и Техеран, оповестява BBC.

Санкциите са ориентирани против износа на Иран на нефт, морския превоз и банките, което е главната част от стопанската система на страната. С тях ще бъдат наранени и сътрудниците на страната.

" Санкциите против Иран са доста мощни. Те са най-тежките наказания, които в миналото съм налагал. Сега ще забележим по какъв начин ще се оправи Иран, само че не мисля, че ще съумеят да се оправят ", разяснява президентът.

Ограниченията ще обиден над 700 лица, компании, в това число огромни банки, експортьори на нефт и корабни компании. По думите на Майк Помпео повече от 100 интернационалните сдружения са се изтеглили от Иран поради глобите.

Също по този начин той отбелязва, че експортът на нефт на страната е паднал до близо един милион барела дневно, като това е главният източник на доходи за Иран.

Англия, Германия и Франция са измежду петте страни, които към момента са част от нуклеарното съглашение. Те се оповестиха срещу връщането на глобите. Също по този начин управляващите в европейските страни потвърдиха, че ще поддържат фирмите от Стария континент, които развиват бизнес в Иран.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР