САЩ обявиха налагането на санкции на еврейски заселници на Западния

...
САЩ обявиха налагането на санкции на еврейски заселници на Западния
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на еврейски заселници, обвинени в насилие над палестинци

Съединени американски щати оповестиха налагането на наказания на еврейски заселници на Западния бряг на река Йордан, които са упрекнати в набези против палестинци, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че по този начин американските управляващи се пробват да спрат насилието на окупираната от Израел палестинска територия.

" От през днешния ден Държавният департамент на Съединени американски щати вкарва нова политика на визови ограничавания за хора, обвинени в принос към подкопаването на мира или стабилността на Западния бряг, включително показали принуждение " против палестинци, разгласи държавният секретар Антъни Блинкън в прессъобщение, в което назовава сходно принуждение " недопустимо ".

" Неприемливи " съгласно известието, представено от Ройтерс, са и " всевъзможни други дейности, които лимитират достъпа на цивилните " до източници на съществени витални потребности. 

Не се прецизира какъв брой души ще бъдат наранени от тези визови ограничавания, които ще бъдат наложени и на родственици на обвинени в принуждение. Агенция Франс Прес напомня, че напрежението на Западния бряг се повишило, откогато на 7 октомври радикалното палестинско придвижване " Хамас " реализира изненадващо нахлуване на израелска територия от линията Газа.

В четвъртък, по време на посещаване в Израел, Блинкън е предизвестил премиера Бенямин Нетаняху за желанието си да наложи сходни визови ограничавания на еврейски заселници, сподели почитан американски представител за Агенция Франс Прес. Освен това държавният секретар на Съединени американски щати е настоял Израел да изправи пред съда екстремистки настроени заселници, упрекнати в прояви на принуждение над палестинци на Западния бряг.

" Ние продължаваме да беседваме с водачите на Израел, с цел да ги накараме да осъзнаят, че Израел би трябвало да предприеме спомагателни ограничения за отбрана на цивилните палестинци против набези от страна на екстремисти ", добавя Блинкън в прессъобщението си. Освен това той акцентира, че е отговорност на палестинската самостоятелна власт " да направи повече, с цел да предотврати набези на палестинци над израелци ".

" Израел и Палестинската автономност носят дружно отговорността за поддържането на стабилността на Западния бряг ", сподели в умозаключение Блинкън.

Агенция Франс Прес показва, че в границите на един месец минимум 244 палестинци са убити на Западния бряг от израелската войска или от еврейски заселници по данните на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропичните въпроси.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР