САЩ обявиха, че разширяват списъка с държави за ограничаване на

...
САЩ обявиха, че разширяват списъка с държави за ограничаване на
Коментари Харесай

САЩ ограничиха имиграцията от още 6 държави

САЩ оповестиха, че уголемяват листата с страни за ограничение на имиграцията. Включени са още 6 страни, в това число и Нигерия - най-многолюдната страна в Африка, осведоми Би Би Си.

Вашингтон няма да издава някои визи за жителите на Нигерия, Еритрея, Судан, Танзания, Киргизстан и Мианмар.

Народите на тези страни обаче ще могат да посещават Съединени американски щати като туристи.

През 2018 година Съединени американски щати са издали двойно повече имигрантски визи на жители на Нигерия спрямо останалите 5 страни взети дружно.

Американски представител разяснява, че новите ограничения са налагани, защото шестте страни не покриват стандартите на Съединени американски щати за сигурност и шерване на информация.

Американците ще работят с тези страни да покрият критериите, с цел да бъдат извадени от листата.

За първи път президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкара възбраната през 2017 година В момента американските граници са затворени за жителите на седем страни (Иран, Либия, Сомалия, Сирия, Йемен, Венецуела и КНДР), множеството от тях са мюсюлмански.

През 2018 година Съединени американски щати издадоха повече от 8000 имигрантски визи на жители на Нигерия. През същата година също са издадени над 2000 визи на судански жители, 290 на жители на Танзания и 31 на жители на Еритрея. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР