САЩ обявиха, че изпращат на Украйна допълнителна военна помощ за

...
САЩ обявиха, че изпращат на Украйна допълнителна военна помощ за
Коментари Харесай

САЩ изпращат военна помощ за Украйна на стойност 325 млн. долара

САЩ оповестиха, че изпращат на Украйна спомагателна военна помощ за 325 милиона $, в това число голямо количество артилерийски снаряди и муниции, съобщи БНР.

От Москва обявиха, че Русия преглежда като неприятелски акт всевъзможни доставки на въоръжение за Киев.

Това е 36-ият пакет с муниции за Украйна, провиснал от администрацията на президента Джо Байдън от август 2021-а. Подобен е на предходни доставки, които включваха ракети за системите HIMARS и гаубици, както и противотанкови муниции. Всичко това ще бъде изтеглено от запасите на Пентагона, с цел да може бързо да стигне до фронтовата линия.

Съединените щати ще продължат да работят със своите съдружници за угаждане на незабавните потребности на Украйна на бойното поле и дълготрайните потребности в областта на сигурността, се споделя в известието от Пентагона.

От Киев по-рано оповестиха за идването на противовъздушните ракетни системи " Пейтриът ", изпратени от Съединените щати, Германия и Нидерландия. На фронта към този момент са ситуирани френски леки бойни машини.

Официални представители в Киев нееднократно са заявявали, че е единствено въпрос на време Украйна да е подготвена във военно отношение да стартира контранастъпление против съветските сили и доставките на бронирани машини и муниции са от основно значение за началото.

От Москва предизвестиха, че оръжейните доставки за Киев ще се отразят отрицателно на връзките на Русия със съответните страни. Така представителят на съветското външно министерство Мария Захарова реагира на изказванията от Южна Корея за опция да изпрати оръжия на Украйна.

От Киев сложиха под подозрение известията на Кремъл, че президентът Владимир Путин е посетил по-рано тази седмица анексирани региони в Украйна. Секретарят на Съвета по национална сигурност Олексий Данилов твърди, че на визитата е бил двойник.

Междувременно въшният министър Сергей Лавров дойде в Куба - последната страна от латиноамериканската му обиколка. По-рано той посети Бразилия, Венецуела и Никарагуа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР