САЩ обмислят да доставят на Украйна бронирани бойни машини Bradley,

...
САЩ обмислят да доставят на Украйна бронирани бойни машини Bradley,
Коментари Харесай

Унищожители на танкове: какви бойни машини ще пратят Франция и САЩ на Украйна?


Съединени американски щати обмислят да доставят на Украйна бронирани бойни машини Bradley, а Еманюел Макрон даде обещание да изпрати " леки танкове " - AMX-10 RC. Могат ли те да се окажат основни за хода на бойните дейности?

Президентът отговори позитивно на репортерски въпрос дали държавното управление във Вашингтон разисква да достави бойни машини Bradley на. Той не даде никакви детайлности.
Редакцията предлага
От средата на 80-те години на предишния век американската войска има хиляди машини Bradley, които се употребяват основно за транспорт на бойци. Те нормално са снабдени с оръдие, картечница и бронебойни ракети. Автомобилите ще дадат на украинските сили повече огнева мощност на бойното поле и ще засилят опциите им за водене на окопна война.

Пентагонът към този момент е дал на Украйна повече от 2000 бойни машини, отбелязва " Асошиейтед Прес ". Сред тях 477 миноустойчиви бронирани коли MRAP и 1200 високопроходими джипове, известни като Humvee.

Макрон даде обещание " леки танкове "

Само няколко часа преди Байдън да удостовери, че доставка на машини Bradley се разисква, френският президент Еманюел Макрон даде обещание на украинския президент Володимир Зеленски, че държавното управление му ще даде " леки танкове ".

Става въпрос за бронираната машина AMX-10 RC. Тя разполага с огромно оръдие и се употребява основно за разузнаване. " Това е първият път, когато бронирани машини, създадена на Запад, ще бъде доставена в поддръжка на украинската войска ", съобщи представител на френската администрация след телефонен диалог сред Макрон и Зеленски. Не е ясно какъв брой танка възнамерява да достави Париж и по кое време.

Франция ще даде AMX-10 RC на Украйна, стана ясно от изказване на Макрон.

Украйна от дълго време желае от съдружниците си да ѝ предоставят танкове и други бойни машини със западен дизайн - като немския танк Leopard и американския Abrams. Досега немското държавно управление отхвърля да даде танкове. Въпреки това Украйна към този момент е получавала западни бойни машини в предишното - да вземем за пример бронетранспортьори като американския М113. Германия даде на Украйна и 30 самоходни противовъздушни установки Gepard.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР