САЩ никога няма да признаят резултатите от референдумите за присъединяване

...
САЩ никога няма да признаят резултатите от референдумите за присъединяване
Коментари Харесай

Байдън: САЩ никога, никога, никога няма да признаят референдумите в Украйна

САЩ в никакъв случай няма да признаят резултатите от референдумите за присъединение на украински територии, проведени от Русия, разгласи американският президент Джо Байдън, съобщи Франс прес.
" Искам да съм пределно явен по този въпрос: Съединените щати в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия във връзка с суверенната територия на Украйна ", сподели Байдън във Вашингтон.

" Така наречените референдуми бяха подправени, изцяло подправени. Резултатите им бяха изфабрикувани в Москва ", съобщи Байдън. Той направи коментара от Вашингтон в четвъртък вечерта по време на среща с водачи на тихоокеански острови.
" Така наречените референдуми са една подигравка, безспорна подигравка. Резултатите бяха манипулирани от Москва ", сподели още американският водач, който приветства жертвоготовността на украинците, които се борят за " спасението на народа си и за съхраняването на независимостта на страната си ", цитира го Българска телеграфна агенция.
" Руската експанзия в Украйна, която се базира върху имперските упоритости на Путин, е явно нарушаване на Устава на Организация на обединените нации и е посягане върху териториалната целокупност на Украйна ", акцентира Байдън.

Изказването му предшестваше подписването на следващите два указа за признаването на независимостта на украинските области Херсон и Запорожие от страна на съветския президент Владимир Путин. То бе направено и единствено часове преди церемонията в Кремъл, по време на която Русия ще разгласи публично анексирането на четирите украински района.
Референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област бяха приети като сполучливи и оповестили се с болшинство за присъединението на Руската федерация. Западът и Украйна не ги признава за законни, Европейски Съюз излезе с следващ пакет наказания по отношение на Москва, а Съединени американски щати също се заканиха с нови.

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР