САЩ не търсят конфликт с Иран, но няма да се

...
САЩ не търсят конфликт с Иран, но няма да се
Коментари Харесай

Лойд Остин: САЩ не търсят конфликт с Иран, но няма да се поколебаем да действаме

САЩ не търсят спор с Иран, само че няма да се поколебаят да защитят войските си в Близкия изток и да поддържат Израел. Това съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

„ Ние не търсим спор с Иран, само че няма да се поколебаем да действаме, с цел да защитим нашите войски и да подкрепим защитата на Израел “, сподели Остин в изказване, оповестено от Пентагона.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели по време на телефонни диалози с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че Вашингтон няма да взе участие в настъпателни интервенции против Иран, заяви CNN, цитирайки представител на американската администрация.

Байдън също по този начин съобщи в обява в обществената мрежа Х, съпроводена със фотография от стаята за ръководство на рецесии в Белия дом, че декларира поддръжката на Съединени американски щати за Израел и, че тя е „ непоколебима “.

„ Току-що се срещнах с екипа по национална сигурност за брифинг по отношение на офанзивата на Иран против Израел. Нашият ангажимент към сигурността на Израел пред лицето на заканите от Иран и неговите съдружници е хладнокръвен. "

От своя страна, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи:  „ Въпреки че не се стремим към ескалация, ние ще продължим да поддържаме защитата на Израел и както ясно сподели президентът, ние ще пазиме личния състав на Съединени американски щати. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР