САЩ не са водили никакви преговори с Русия относно замразяването

...
САЩ не са водили никакви преговори с Русия относно замразяването
Коментари Харесай

САЩ опровергаха Reuters: Не сме водили каквито и да са преговори с Русия за Украйна

" Съединени американски щати не са водили никакви договаряния с Русия по отношение на замразяването на спора в Украйна и няма да го създадат “. Това обявиха от Държавния департамент в отговор на молба на публицисти да разясняват обявата на Reuters, че Вашингтон е преговарял с Москва и отказал предложение за помирение при актуалното териториално статукво, оповестява РБК.

" Ние сме правилни на правилото - " нищо за Украйна без Украйна “. Ние не бихме подкрепили Украйна да бъде принудена да се откаже от територии. Русия може да мисли, че методът да се постави завършек на тази война минава през Вашингтон. Разбира се, че това не е правилно “, се споделя още в известието.

Държавният департамент акцентира, че Русия не се стреми да приключи спора в близко бъдеще, а желае да подчини изцяло Украйна и нейния народ. От ведомството прибавят, че Москва обществено е изпратила " сигнали за интереса си към преустановяване на огъня “, само че няма индикации, че " Русия фактически е подготвена да влезе в каквито и да са договаряния, които включват занемаряване на нейните максималистични претенции “.

Припомняме, че Reuters, базирайки се на трима неназовани източника, написа, че президентът Владимир Путин е направил предложение към Съединени американски щати и концепцията му е била предадена на Вашингтон посредством медиатори (те са били арабски страни и някои други). Предложението е било разисквано с присъединяване на държавния секретар Антъни Блинкен, шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан. Това предполагаше опция за диалог сред последния и помощника на Путин Юрий Ушаков. Той се обадил на консултант в Белия дом през януари, който обаче отказал да приказва за преустановяване на огъня без присъединяване на Украйна в договарянията. Москва сякаш била разочарована от позицията на Съединени американски щати и в този момент не виждала смисъл от по-нататъшни сходни контакти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР