САЩ ще представят нова стратегия за национална сигурност на 18

...
САЩ ще представят нова стратегия за национална сигурност на 18
Коментари Харесай

САЩ обявяват нова стратегия за национална сигурност на 18 декември

САЩ ще показват нова тактика за национална сигурност на 18 декември, която ще уточни Русия и Китай като закани.

Това заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом военачалник Хърбърт Макмастър, като съобщи, че новата тактика ще разчита на "мир посредством мощ ", с цел да отбрани ползите на Съединени американски щати в чужбина.

Доклад: Съединени американски щати биха изгубили война с Русия или Китай

"Трябва да работим дружно по-усилено от всеки път, с цел да подсигуряваме върховенството на закона, зачитането на суверенитета и отбраната на мира, стабилността и груповата сигурност, сподели Макмастър за съдружниците на Съединени американски щати на кръгла маса във вторник, проведена от английската организация Policy Exchange.

В тактиката ще бъдат изброени "глобалните закани " за Съединени американски щати и техните ползи, в това число от "авторитарни страни " като Русия и Китай, от "мракобесни режими ", към които Съединени американски щати пречисляват Иран и Северна Корея, и екстремистки групи, уточни Макмастър. "Всички тези закани идват от недемократични страни ", сподели той=

#Trump adviser McMaster describes #Russia and #China as “revisionist powers” posing bellicose threats to U.S. https://t.co/xgYb2aDNXu @bpolitics pic.twitter.com/tlqt10fzQP
— Rosalind Mathieson (@RosMathieson) 13 декември 2017 година
Той особено открои Русия и Китай, като страни, които подриват интернационалния ред и непоклатимост, игнорирайки сувернните права на свои съседи и върховеноството на закона.

Сблъскваме се със опасност от страна на Русия, която включва войни от нов вид - включително деликатно създадени акции с използвнето на киберсредства, с цел да се внесе разцепление в нашето общество, с цел да се опълчват страни и опити да се основават рецесии на доверие, сподели той.

Trump’s national security adviser, Lt. Gen. H.R. McMaster, accused Russia of waging 'campaigns of subversion' against the U.S. and its allies https://t.co/DB5osxAcS4 pic.twitter.com/7DfWfbeJhF
— Yahoo News (@YahooNews) 12 декември 2017 година
Макмастър упрекна Китай в "икономическа експанзия " за смяна на световния стопански ред.

Колко елементарно президентът на Съединени американски щати може да стартира нуклеарна война

Какво има в нуклеарното куфарче на Съединени американски щати

На постоянния брифинг на Белия дом същия ден прессекретрят на президента Сара Сандърс бе запитана дали Тръмп е склонен с сходни изявления. Макмастър, без подозрение, е този, който знае и схваща настроенията на президента, сподели тя.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР