САЩ наложиха санкции на над 100 физически лица и компании

...
САЩ наложиха санкции на над 100 физически лица и компании
Коментари Харесай

САЩ санкционираха над 100 физически лица и компании, свързани с руската война в Украйна

САЩ постановиха наказания на над 100 физически лица и компании в опит да санкционират Русия за нашествието ѝ в Украйна, в това число на една частна военна компания, на основана в Китай компания и на компании, свързани с съветския държавен енергиен колос " Росатом ", съобщи Ройтерс.

Санкциите , въведени от американското министерство на финансите и Държавния департамент, обгръщат над 120 физически лица и компании от повече от 20 страни , в това число хора и компании, които са съдействали за отбягване на глобите против Русия, уточни американският държавен секретар Антъни Блинкън.

В настрана изказване министерството на финансите на Съединени американски щати сподели, че постанова наказания против финансови медиатори и хора и компании, съдействали за заобикаляне на глобите против Русия, от целия свят, в това число Турция, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и китайски физически лица и компании .

" Съединени американски щати ще продължат да подхващат ограничения против Русия и тези, които поддържат войната ѝ в Украйна, в това число посредством по-нататъшно използване на уговорките, признато в границите на Г-7, да се постановат сурови наказания на представители на трети страни, които поддържат войната на Русия в Украйна ", даде да се разбере Блинкън.

Съединени американски щати и съдружниците им постановиха наказания на Русия след началото на нашествието ѝ в Украйна преди повече от година и не престават да ускоряват натиска. Вашингтон се стреми да вкара ограничения, наказващи заобикалянето на глобите, отбелязва Ройтерс.

Сред импортираните през днешния ден в санкционния лист е частната военна компания " Патриот ", която съгласно Държавния департамент е обвързвана с съветския министър на защитата Сергей Шойгу и се конкурира с групировката " Вагнер ". 

Друг глобен е китайската Аерокосмическа софтуерна компания " Ейч И Ей Ди ", която съгласно Държавния департамент доставя със сателитни фотоси на обекти в Украйна компании, свързани с " Вагнер " и притежателя ѝ Евгений Пригожин.

Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби също основаната в Китай компания " Кин къс текнолъджи ", която съгласно ведомството доставя голям брой съветски компании от отбранителната промишленост.

Пет компании и едно физическо лице измежду глобените са част от съветския енергиен колос " Росатом ", който Държавният департамент упреква, че употребява износа на електрическа енергия, с цел да упражнява политически и стопански напън върху клиентите си. Съединени американски щати към момента не са въвели наказания против самата компания " Росатом ", показва Ройтерс.

Вашингтон наложи също наказания на холдинга на съветския милиардер Алишер Усманов " УСМ " (USM), дружно с дъщерните му компании, заяви Държавният департамент.

Сред глобените компании от холдинга " УСМ " е съветският мобилен оператор " Мегафон ", най-големият съветски производител на желязо " Металоинвест ", в това число дъщерните му сдружения в Швейцария и ОАЕ, както и операторът на основания в Русия медодобивен план " Удокан " и основаният в родния на Усманов Узбекистан производител на цимент " Ахангаранцимент "

Включването в глобите на " Мегафон ", който е един от четирите най-големи съветски мобилни оператора, е знакова стъпка, защото до момента Западът избягваше да постанова наказания на съветската телекомуникационна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР