САЩ наложиха санкции на 2 подкрепяни от Турция сирийски милиции и лидерите на групите

...
Съединените щати наложиха санкции на две подкрепяни от Турция сирийски
Коментари Харесай

Съединените щати наложиха санкции на две подкрепяни от Турция сирийски милиции и обвинени лидери на групите за нарушенията на човешките права в северозападния, контролиран от опозицията анклав на Сирия

От KAREEM CHEHAYEB Associated Press, 17 август 2023 г., 12:52 ч. Подкрепяните от Турция сирийски милиции и лидерите на групите са обвинени в нарушения на човешките права в северозападния, контролиран от опозицията анклав на Сирия .

Групите действат в град Африн, който е под контрола на подкрепяните от Турция опозиционни сили от 2018 г. след военна операция, подкрепяна от Анкара. Тази офанзива изтласка сирийски кюрдски бойци и хиляди кюрдски жители от района.

Офисът за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите санкционира бригадата Сюлейман Шах и дивизията Хамза, както и техните лидери Мохамад Хюсеин ал-Джасим, Уалид Хюсеин ал- Джасим и Сайф Булад Абу Бакр.

Бригадата Сюлейман Шах беше обвинена в отвличания и изнудване на жители, особено кюрдски жители на Африн, за да ги принуди да напуснат домовете си и да избягат или да „платят големи откупи за връщане на тяхното имущество или на членове на семейството“.

Министерството на финансите каза, че отделът Хамза също е участвал в управлението на центрове за задържане, където е държал отвлечени жертви за откуп, които са били измъчвани и сексуално малтретирани.

Мохамад Хюсеин ал Джасим, който ръководи бригадата Сюлейман Шах, твърди, че е наредил на силите си да изместят кюрдските жители и да дадат собствеността им на сирийци извън района, „често свързани с " на бойци от бригадата.

Министерството на финансите изчисли, че ал Джасим „вероятно генерира десетки милиони долари годишно" чрез отвличания, конфискации и откупи.

Базираната в Турция автокъща на Al-Jasim Al-Safir Oto също беше включена, тъй като се твърди, че е инвестирал парите си там. Според съобщението командири на неговата бригада са управлявали различни клонове на представителството. Той беше съсобственик на санкционирания лидер на милицията Ахмад Ихсан Фаяд ал-Хайес, който ръководи групата Ahrar Al-Sharqiya.

Неговият по-малък брат Уалид Хюсеин ал-Джасим , беше обвинен в няколко случая на сексуално насилие, както и в убийството на затворник, който не можеше да плати откуп през 2020 г.

Междувременно ръководителят на The Hamza Brigades Сайф Булад Абу Бакр е санкциониран за „бруталните репресии срещу местното население“. В изявлението се казва, че той е участвал в отвличането на кюрдски жени и жестоко малтретиране на затворници, понякога и убийството им.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР