САЩ налoжиха на социалната мрежа „Фейсбук” рекордната глоба в размер

...
САЩ налoжиха на социалната мрежа „Фейсбук” рекордната глоба в размер
Коментари Харесай

„Фейсбук” с глоба от 5 млрд. $ за неопазване на личните данни на потребителите

САЩ налoжиха на обществената мрежа „ Фейсбук” рекордната санкция в размер на 5 милиарда $ поради нарушаване на конфиденциалността на персоналните данни на огромен брой консуматори на платформата. Размерът на санкцията е контрактуван в извънсъдебно съглашение, оповестява Ройтерс.
„ Facebook ” e премахнал 2,19 милиарда подправени профила Кампанията е част от битката с дезинформацията
Федералната комерсиална комисия на Съединените щати съобщи, че това е най-голямата глоба наложена на компания за сходни нарушавания и е една от най-големите санкции в историята на Съединени американски щати изобщо.

Според други от Федералната комисия обаче, санкцията е незадоволителна. Освен заплащането на санкцията, „ Фейсбук” поема уговорката да упражнява по-строг надзор върху разработчиците на приложение за обществената мрежа, защото посредством тях доста постоянно се разкриват персоналните данни на потребителите, оповестява Ройтерс.
„ Facebook ” е заделила 3 милиарда $ за предстояща санкция Причината са свадите с ръководството на персоналните данни на консуматори
Всяко тримесечие компанията ще би трябвало да удостоверява, че вярно опазва поверителността на персоналните данни на потребителите, съобщи информиран източник.

Освен санкцията от 5 милиарда $, „ Фейсбук” ще би трябвало да заплати и 100 милиона за заблуждаване на вложителите за риска, пред който е изправена компанията поради злоупотребата с персонални данни.
Солена санкция за " Facebook " на Острова Причината - абсурдът с "Кембридж Аналитика "
„ Фейсбук” отхвърля да разкрие детайлности за съглашението. До рекордната санкция се стигна след следствие поради абсурда с консултантската компания „ Кеймбридж аналитика ", с която „ Facebook " непозволено бе споделяла информация за потребителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР