САЩ може и да вземе участие в проекта АЕЦ Белене

...
САЩ може и да вземе участие в проекта АЕЦ Белене
Коментари Харесай

Горанов е умерен оптимист за участие на САЩ в АЕЦ Белене, отрича за нова военна база

САЩ може и да вземе присъединяване в плана АЕЦ „ Белене ” – това умозаключение направи финансовият министър Владислав Горанов, който разяснява срещата сред българския министър председател Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп.
Според Горанов, релативно преференциално сме придобили два съветски реактора " последно потомство ". От думите на финансовия министър излезе, че в случай че има интерес от сътрудници – Съединени американски щати, Франция, да се построи една българска атомна централа. Проектът би трябвало да е стопански доходоносен и българският поданик да не му е пленник, сподели Горанов пред Нова телевизия. " Умерен оптимист съм, че с включването на General Electric този план може да се сглоби на рационална цена ", посочи той.
Относно оповестения общ координационен център във Варна, Горанов изясни, че той ще координира " всички натовски учения в Черно море ". " Би следвало да има информационна техника и оборудвания, свързани с провеждането на учения в Черно море ", акцентира финансовият министър, съгласно който не става въпрос никога за създаване на огромна военноморска база. На територията на съществуващи военни обекти ще бъде построен този център, добави Горанов.
" България постоянно би трябвало да е нащрек, когато Русия и Турция стартират да работят ", предизвести Горанов. И отхвърли, че наподобява по този начин, че все Съединени американски щати желаят да ни продават нещо, а ние купуваме принудително.
Символът " Каракачанов "
Няма кой да ни носи куфарите – става въпрос за ръчен багаж, който вицепремиерът Каракачанов можеше да остави в самолета и държавният протокол да го придвижи. Да, той можеше да изчака малко и да слязат министрите, които бяха с костюми и да не притегля толкоз внимание. Мисля обаче, че това не би трябвало да е в основата на дебата на това, което се случи във Вашингтон - министър Каракачанов сподели, че има нелоши костюми в Овалния кабинет. Така Горанов разяснява прословутия към този момент колаж със слизащия с куфар в ръка Каракачанов от държавния аероплан.
Финансовият министър не разяснява и дали Бойко Борисов е желал да прегърне Доналд Тръмп, като единствено сподели, че бил впечатлен от метода на връзка на Тръмп, а Борисов бил прочут с това, че бързо умеел да съкратява дистанцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР