САЩ могат да се откажат или да отложат въвеждането на

...
САЩ могат да се откажат или да отложат въвеждането на
Коментари Харесай

САЩ може да се откажат от вносните мита за европейски автомобили

САЩ могат да се откажат или да отсрочат въвеждането на вносни мита върху европейските коли по време на договаряния с Европейски Съюз, оповестява организация Блумбърг, базирайки се на министъра по търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос. „ Надяваме се, че договарянията, които организираме с обособени компании във връзка с техните вложения и капитал , ще дадат задоволителен принос и влизането в действие на члена, по който се вкарват ограничаващи ограничения за артикули, внасяни в Съединени американски щати, за отбрана на ползите няма да бъде толкоз належащо “, сподели Рос.

Съединени американски щати и Европейският съюз сега водят сложни търговски договаряния. И по този начин, при започване на октомври арбитърът Световна комерсиална организация (СТО), заради дотациите на европейския тръст за произвеждане на въздухоплавателни средства „ Еърбъс “, позволи на Съединени американски щати да вкарат ответни търговски ограничения против Европейски Съюз на обща стойност 7,5 милиарда $ годишно. Търговският представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър разгласи в тази връзка въвеждането на нови мита от 10% за въздухоплавателни средства и 25% за селскостопански и промишлени артикули, импортирани от Европейски Съюз. Това решение влезе в действие на 18 октомври. Освен това през юни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще наложат 20% вносни мита върху коли от Европейския съюз, само че по-късно реши да отсрочи въвеждането на мита върху коли и елементи за тях с шест месеца. Той също по този начин инструктира Уилбър Рос, министър на търговията на страната, да стартира следствие и да откри дали вносът на коли заплашва националната сигурност на Съединени американски щати и би трябвало ли да се полза с мита.

Влизането в действие на митата върху автомобилните артикули от Европейски Съюз се очакваше по-късно през ноември, заяви организация Блумбърг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР