САЩ могат да наложат санкции на повече банки, свързани с

...
САЩ могат да наложат санкции на повече банки, свързани с
Коментари Харесай

Санкциите, наложени от Вашингтон и неговите съюзници "обездвижиха около 80% от активите в руския банков сектор": Джеймс О'Брайън

САЩ могат да наложат наказания на повече банки, свързани с Русия, и са подготвени да затегнат използването на съществуващите ограничавания, заяви Ройтерс, като се базира на почитан американски чиновник.

Санкциите, наложени от Вашингтон и неговите съдружници, " обездвижиха към 80% от активите в съветския банков бранш ", съгласно ръководителя на Службата за съгласуваност на глобите към Държавния департамент на Съединени американски щати Джеймс О`Брайън.

Миналата година Русия беше наранена от огромни западни стопански наказания, които включваха ограничения за ампутиране на съветската централна банка от интернационалната финансова система, а задграничните запаси на банката бяха замразени на стойност към 300 милиарда $. Много от най-големите съветски банки бяха изключени от международната система за финансови известия SWIFT.

" Разглеждаме спомагателни банки и финансови институции, с цел да забележим по какъв начин Русия се оправя с външния свят. Много е допустимо да има още дейности ", споделя О`Брайън.

Това се случва в миг, когато Европейски Съюз приготвя нов пакет от наказания, който съгласно информацията ще обхване още съветски банки. Европейската комисия е предложила най-големият частен заемодател в Русия, Alfa Bank, онлайн банката Tinkoff и комерсиалната банка Rosbank да бъдат отрязани от SWIFT, оповестиха за Ройтерс двама дипломатически източници от Европейски Съюз при изискване за анонимност.
 
Сега преглеждаме по какъв начин глобите, в това число финансовите, могат да бъдат най-ефективни ", сподели О`Брайън. Той предизвести, че макар че рестриктивните мерки разрешават световната търговия с съветски нефт и други артикули, Съединени американски щати ще ревизират банките и техните клиенти, " с цел да видят кои компании и страни биха могли да се възползват от финансови транзакции, свързани с Русия "

Междувременно не всички банкови връзки са обект на западните наказания. Газпромбанк, банката, която обслужва съветския енергиен колос Газпром, не е глобена заради смисъла ѝ за обработката на заплащанията за съветски газ, който някои страни от Европейски Съюз, като Австрия, Унгария и Италия, към момента купуват.

" Въпреки че множеството значими съветски банки са подложени на наказания, има доста банки отвън този периметър, които могат да бъдат преследвани ", споделя Николас Верон от Института за интернационална стопанска система " Питърсън ", мозъчен концерн във Вашингтон.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР