САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края

...
САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края
Коментари Харесай

САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края на април, съобщават медии

САЩ изпращат 1200 бронирани машини M1117 на Гърция до края на април, оповестяват медии. Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос определил това като „подкрепа за районни операции“, „отлично равнище на сътрудничество“ и „още едно солидно доказателство за процъфтяващите стратегически връзки сред Гърция и Съединени американски щати и съдействието сред гръцките и американските въоръжени сили“. Отвъд аплодисментите на Панайотопулос към дипломат Джефри Пайът и Съединени американски щати обаче се схваща, че в действителност тези „процъфтяващи стратегически отношения“ целият да прикрият същността на договорката, а точно, че Съединени американски щати преглеждат продажбата на това остаряло военно съоръжение като опция за рационализация на армията си.

Нещо като да продадеш скъсаните си гащи на другар, с цел да си купиш с парите нови, а той да назова това „солидно доказателство за процъфтяващите стратегически отношения“ сред вас двамата.
––––––
Евреин преследва с танк арабин през пустинята. Арабинът има единствено ”Калашников ”, понякога се обръща и стреля по танка. По едно време патроните свършват, арабинът пада на колене, стартира да се моли на Алах и да се подготвя да посрещне гибелта. Танкът обаче стопира на метър от него, отваря се люк и от вътрешната страна се подава Моше:
– Патроните ли свършиха, Ахмед?
– Да.
– Да ти продам малко, а?

Армен Попов
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР