САЩ и Южна Корея започнаха в понеделник най-големите за цялата

...
САЩ и Южна Корея започнаха в понеделник най-големите за цялата
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започнаха невиждани досега по размах военни маневри

Съединени американски щати и Южна Корея започнаха в понеделник най-големите за цялата история на военния си съюз двустранни учения на Военновъздушни сили под кодовото име Vigilant Ace 18. Както объяви Министерството на отбрнаата на Южна Корея ученията би трябвало да показва Волята и способността на Сеул и Вашингтон да реагират на " провокациите на Северна Корея " с тестванията на нови балистични ракети.

В ученията за първи път вземат участие по едно и също време шест изтребителя F-22 Raptor, още толкоз изтребители-бомбардировачи от пето потомство с намалена откриваемост F-35A. В Маневрите ще се включат стратегически бомбардировача B-1B Lancer. Общо над 230 самолета на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и на Южна Корея ще вземат участие в учението.

" Кукпан ильбо ", издание на министерството на защитата на Република Корея акцентира, че Vigilant Ace 18 са ориентирани към отработване на боевото взаимоотношение на двете страни във всякакво метеорологично време, през деня и нощем. По време на учението съдружниците ще отработят разнообразни сюжети, в това число удари с висока акуратност по образователни цели, копие севернокорейски обекти, свързани с ядрено-ракетната стратегия на КНДР, както и по макети на мобилни ракетни установки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР