САЩ и Южна Корея ще отложат съвместно военновъздушно учение в

...
САЩ и Южна Корея ще отложат съвместно военновъздушно учение в
Коментари Харесай

Вашингтон и Сеул отложиха учения като жест към Пхенян

САЩ и Южна Корея ще отсрочат взаимно военновъздушно обучение в " акт на благосклонност " към Северна Кория, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър в неделя.

 © АРХИВ
Северна Корея от дълго време стачкува против взаимните военни учения, които тя осъжда като подготовка за инвазия и сложи на Вашингтон краен период, с цел да излезе с ново предложение по изпадналите в невъзможност договаряния за своите оръжейни стратегии.

Съединени американски щати и Южна Корея предходната година анулираха няколко взаимни учения след срещата на върха в Сингапур сред президента Доналд Тръмп и водача на Севера Ким Чен Ун, само че те трябваше да проведат комбинирано въздушно обучение по-късно този месец.

Но взаимните въздушни учения ще бъдат отсрочени, сподели Еспър, дни откакто загатна, че този вид съществува.

" Ние взехме това решение като акт на благосклонност, с цел да допринесем за среда, удобна за дипломацията и постигането на мир ", сподели той пред публицисти в коридорите на среща на министрите на защитата в столицата на Тайланд.

Той прикани Пхенян да се върне към договарянията и „ да показва същата благосклонност “ като се има поради решението за анулация на учението.

Еспър посочи, че анулацията на ученията не е оттегляне, а изпитание за основаване на „ малко повече пространство “ за дипломатите да реализират съглашение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР