САЩ и Великобритания официално се противопоставиха на кандидатурата на Александър

...
САЩ и Великобритания официално се противопоставиха на кандидатурата на Александър
Коментари Харесай

Ще позволи ли САЩ на руснак да оглави Интерпол?

САЩ и Англия публично се опълчиха на кандидатурата на Александър Прокопчук, някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), за началник на Интерпол. Припомняме, че постът се оваканти, откакто предходният началник Мън Хунвей безусловно беше спретнат от Китай, като Пекин по този начин и не даде детайлности за него - защо тъкмо е разследван, с изключение на общото известие " корупция " и къде е държан.
Според Вашингтон и Лондон с кандидатурата на Прокопчук Русия желае да употребява Интерпол, с цел да се прицели в политическите си съперници, написа Агенция " Фокус ". Политици и групи за отбрана на човешките права в Обединеното кралство, Европа и Америка реагираха гневно на предстоящата победа на Прокопчук. Известен украински народен представител го упрекна, че е сътрудник на непознато разузнаване, който в миналото е служил в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). А от години има изказвания, че Русия употребява така наречен алена бюлетина на Интерпол, с цел да прибира на съветска територия неуместни за режима на Путин хора, защото тази бюлетина дава опция да не се изяснява в доста огромни детайлности за какво тъкмо е издирван даден човек.
Още през вчерашния ден, 20 ноември, представителят на Кремъл Дмитрий Песков се оплака, че Вашингтон непозволено ползва въздействието си, с цел да спре Прокопчук. А Вашингтон поддържаха претендента на Южна Корея за началник на Интерпол – Ким Чен Ян. Ким сега е настоящ президент на организацията.
" Окуражаваме всички народи и организации, които са част от Интерпол и почитат върховенството на закона да изберат един честен водач. Смятаме, че Ким е ще бъде тъкмо подобен ", добави американският държавен секретар Майк Помпео.
Изборът на нов началник на Интерпол би трябвало да се състои през днешния ден, 21 ноември, по време на двудневната среща на Интерпол в Дубай, Обединените арабски емирства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР