САЩ и Украйна провеждат консултации на ниско ниво за предоставянето

...
САЩ и Украйна провеждат консултации на ниско ниво за предоставянето
Коментари Харесай

САЩ преговарят с Украйна за доставка на Пейтриът и F-16

САЩ и Украйна организират съвещания на ниско равнище за даването на американски многоцелеви изтребители от четвърто потомство F-16, системи за противовъздушна защита (SAM) Patriot, разследващи и ударни безпилотни летателни апарати (UAV) MQ-1C Grey Eagle. Това заяви вестник Politico, базирайки се на свои източници. Украинските управляващи престанаха обществено да желаят от Вашингтон доставката на тези оръжия, само че " зад кулисите опитите за приемането им не стопират ", отбелязва вестникът. Според неговите източници и двете страни разискват дали да изпратят бойни самолети, системи за противовъздушна защита и дронове в Киев, до момента в който се работи по дълготрайни финансови покупко-продажби.

Двустранните контакти за вероятно даване на Пейтриът, F-16 и Grey Eagles на Киев не престават на ниско равнище.

Статията акцентира, че през последните седмици Киев „ мина от гръмки апели (за даване на тези типове оръжия) към по-тихи съвещания “. Това се дължи и на обстоятелството (наред с други неща), че Вашингтон прикани Киев да се концентрира върху това, от което има потребност сега. По този метод имаше опасения, че „ поръчките за доставка на скъпи оръжия отвличат Киев от по-належащите потребности на бойното поле “.

Опасенията на американската страна във връзка с доставката на тези оръжия са свързани освен с обстоятелството, че те „ ще имат предизвикателен темперамент за Москва “, само че и с обстоятелството, че комплексната поддръжка и поддръжка на тези системи „ ще сложи Украйна в мъчно състояние ", изяснява Politico.

Високопоставени представители на Пентагона се опълчват на прехвърлянето на ракети с по-голям обхват на Украйна, оповестява американската телевизия NBC, базирайки се на източници. „ Администрацията на Байдън отсрочи настояването на Украйна за ракети с по-голям обхват заради опасения, че това може да предизвика рискова съветска реакция, висши чиновници на Пентагона са срещу концепцията “, съобщи малкия екран, на която се базират непознати медии. Според публични лица украинската страна може да употребява балистични ракети ATACMS против обекти в Русия, което може да докара до ескалация. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР