САЩ и Русия не сближиха позициите си във връзка с

...
САЩ и Русия не сближиха позициите си във връзка с
Коментари Харесай

Словесни сблъсъци между САЩ и Русия на заседанието на Съвета за сигурност на ООН

САЩ и Русия не сближиха позициите си по отношение на украинската рецесия по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Срещата протече със словесни конфликти сред съветските и американските пратеници.

Според американските представители скупчването на съветски военни край границата с Украйна е "най-голямата заплаха от война през последните десетилетия ". Руските дипломати упрекнаха Съединени американски щати, ще "раздухват нервност " и в „ неприемлива интервенция в съветските работи “.

Заседанието на Съвета за сигурност на ООНпри открити порти. Това се случи макар настояването на Русия срещата да е закрита.

Заседанието се организира по искане на Съединени американски щати, а мотив за него е ескалиращото напрежение по границата сред Украйна и Русия. Москва е струпала покрай нея, което провокира опасения за нахлуване.

Официално Кремъл отхвърля да възнамерява навлизане в Украйна и дефинира НАТО като опасност за сигурността си. Москва упорства за правни гаранции, че Алиансът няма да се уголемява още на изток, в това число и с Украйна. Вашингтон и НАТО дефинираха някои от настояванията като изцяло неприемливи.

По-рано предходната седмица водачите на оповестиха "тотално единение " във връзка с съветската опасност в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР