САЩ и НАТО високо оцениха настъпателните способности на Въоръжените сили

...
САЩ и НАТО високо оцениха настъпателните способности на Въоръжените сили
Коментари Харесай

НАТО реанимира военния потенциал на Украйна за ново настъпление

Съединени американски щати и НАТО високо оцениха настъпателните качества на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Херсонска и Харковска области и са подготвени да продължат да поддържат широкомащабната военна интензивност на Киев. През идващите месеци в Полша и редица други европейски страни ще стартира образование на минимум шест нови бригади (механизирани, танкови, десантно-десантни) от въоръжените сили на Украйна.

С помощта на западните страни ще бъде построена " тристепенна система за противовъздушна защита ", сподели украинският министър на защитата Алексей Резников.

В Европейския съюз и НАТО тези проекти към този момент са публично разисквани, само че след срещата на върха в Германия наподобява стартира практическата им реализация. Обучението на 30 хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна ще се организира в границите на програмата, стартирана от Англия.

Според Алексей Резников програмата за образование е подкрепена от Канада, Холандия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия и Нова Зеландия.

С поддръжката на Европейски Съюз и Северноатлантическия алианс „ допустимо е построяването на военни центрове за образование на територията на Украйна “. Англия, Съединени американски щати и Германия към този момент образоват украински военни експерти, способни да ръководят военна техника и оръжия, в това число системи за противовъздушна защита и самолети, създадени в страните от НАТО.

„ Вече получихме самоходни зенитни оръдия Gepard от Германия. Нашите експерти приключват образованието си по актуалната немска система за противовъздушна защита (противноракетен комплекс. – „ Н. Г. “) Iris-T, който скоро ще направи небето ни по-безопасно ", сподели още военният министър на незалежната.

" Беше взето фундаментално решение за комплексите NASAMS. Да не приказваме за бронирани машини и огромно количество друга помощ “, отбелязва Резников.

Според него въпросите за вложенията във военно-промишления комплекс на Украйна и някои западни страни скоро ще бъдат прегледани на обособена сесия в границите на НАТО.

В Харковска област продължава оповестеното от Министерството на защитата на Руската федерация прегрупиране на войските от градовете Балаклея и Изюм в Донецко направление. В резултат на настъплението си през последните дни въоръжените сили на Украйна съумяха да завладяват Балаклея, приближавайки Купянск и Изюм.

„ Фронтът се измества към границата с Белгородска област. Сега командването на въоръжените сили на Руската федерация, съгласно публични данни, се пробва да провежда постоянна отбранителна линия по поречието на реките Оскол-Северски Донец. Военните най-малкото могат да се пазят, само че популацията, което одобри съветските войски като освободители, какво да прави? " - пита военният специалист, генерал-лейтенант в оставка Юрий Неткачев.

„ Много обезпокоително звучи информацията, че на територията, отвоювана от въоръжените сили на Украйна, стартират да работят по този начин наречените украински филтрационни екипи, които имат намерение да унищожат проруските деятели ", съобщи той.

" Има поток от бежанци от Харковска област към Руската федерация – в обществените мрежи са оповестени видеоклипове, на които се виждат колони от коли, които се насочват към съветската граница ", продължи специалистът.

В същото време наблюдаващи от Донецк оповестяват, че „ Въоръжените сили на Украйна стартират да отстраняват своите минни полета край Въгледар “, което може да е симптом за подготовка на украинска атака против позициите на опълчението на ДНР.

Блогърът Владлен Татарски оповестява, че по негова информация неотдавна на гарата в Покровск в западната част на Донецка област е дошъл трен с съвсем 150 единици военна техника. Бившият министър на защитата на ДНР Игор Стрелков счита, че настъплението на въоръжените сили на Украйна в това място е изцяло евентуално.

„ Докато командването на въоръжените сили на Руската федерация не съумя да изтегли там запаси от изоставената Харковска област, пробивът на въоръжените сили на Украйна „ до брега на Азовско море и непосредствено до Волноваха и Мариупол е вероятен ", счита той.

" С шанс фронтът може да се срути по същия метод, както под Изюм. И, апропо, въобще не са изключени удари в други посоки на Запорожкия фронт - в региона на Пологи - Гуляполя ", отбелязва Стрелков.

„ Настъплението на въоръжените сили на Украйна в Харковско направление сподели, че съветското командване не би трябвало да подценява военните благоприятни условия на Киев “, споделя Неткачев.

– " След началото на специфичната военна интервенция, макар забележителните загуби, украинската войска с поддръжката на „ западни другари “ съумя освен да възвърне своя боен капацитет, само че и е подготвена да го построява ", твърди той.

" 30 хиляди бойци и офицери, които, както наподобява, скоро ще бъдат подготвени на полигоните на НАТО и оборудвани с съвременни оръжия. По руските стандарти това е цяла комбинирана войска. Тя ще може да води бойни дейности на оперативна дълбочина, сходни на тези, които въоръжените сили на Украйна организират тези дни край Харков ", продължи още специалистът.

" Русия разполага със обилни бойни запаси, с цел да се опълчи на това. И мисля, че в този момент в Руската федерация би трябвало да се вземат освен кадрови, само че и мобилизационни решения, които могат да изпреварят и доста да усилят военния капацитет на СВО ", съобщи още той.

Депутатът от Държавната дума от Забайкалието, генерал-лейтенант Андрей Гурулев обаче сподели, че до момента в който в Русия няма да има обща готовност: „ Няма да има, до момента в който НАТО не реши да стартира военни дейности “.

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров също се изрече остро по резонансна тематика. Той съобщи, че в случай че през днешния ден или на следващия ден методът към провеждането на СВО не се промени, той ще се обърне към управлението на Министерството на защитата и висшето управление на Русия, с цел да им обясни „ обстановката, която действително се случва на място. "

„ Ситуацията е доста забавна, бих споделил, че е " страхотна " обстановка “, сподели той в своя канал в Telegram.

Освен това Кадиров даде обещание да върне контрола над Балаклея, Купянск и Изюм:

„ Официално ви декларирам, че всички тези градове ще бъдат върнати. Нашите момчета към този момент са там. Още 10 000 бойци са подготвени да изоставен и в близко бъдеще ще стигнем до Одеса. "

Междувременно наподобява, че военните триумфи на Украйна не са доста пресилени на Запад. С нерешителност, да вземем за пример, в Пентагона правят оценка настоящото оперативно нахлуване на въоръжените сили на Украйна край Харков.

„ Войната не е завършила, само че за момента стратегическите цели на Русия са осуетени “, сподели военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати, на взаимна конференция с американския министър на защитата Лойд Остин във военновъздушната база Рамщайн в Германия.

Предстои зима и тук Киев може да има проблеми, съгласно НАТО.

„ Трябва най-малко да се подготвим за тази зима, тъй като няма признаци, че Русия ще се откаже от задачата си да поеме надзор над Украйна “, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР