САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия в

...
САЩ, Франция и Великобритания извършиха въздушни удари по Сирия в
Коментари Харесай

САЩ, Франция и Великобритания атакуваха Сирия


Съединени американски щати, Франция и Англия направиха въздушни удари по Сирия в ранните часове в събота, 14 април. Повод за нанасянето на удара е случаят от 7 април в гра Дума, където съгласно някои изказвания е било употребявано химическо оръжие. Целите са били три – край градовете Хомс и Дума, където, съгласно някои данни има бази за произвеждане на химическо оръжие, оповестиха интернационалните организации.

Атаката бе оповестена от американския президент Доналд Тръмп, който разгласи, че е дал разпореждане за офанзиви по характерни цели в Сирия против режима на Башал Асад, дружно със съдружниците Англия и Франция. Според Тръмп задачата е да се попречи на режима в Сирия да употребява химически оръжия против личния си народ.

Тръмп сподели, че Съединени американски щати са подготвени за продължителна задача в Сирия. Час по-късно американският министър по защитата ген. Джеймс Матис го опроверга, като сподели, че това е една единствена офанзива, която траяла към 1 час, заяви Нова телевизия.

По-късно съвсем всички страни показаха по един или различен метод поддръжка на осъществените удари. Русия изрази опасения и уточни, че не се съблюдава интернационалното право. Примината - ударите са отвън знанието на Организация на обединените нации, което, несъмнено слага съществено въпросът за престижа, а дири и бъдещето на организацията. Съединени американски щати, Англия и Франция от своя страна обявиха, че задачите са реализирани.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, който се събра изключително в края на деня по искане на Русия не реализира нищо. Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че „ Времето за договаряния за Сирия отмина, настъпи време за предприемане на дейности “. Тя увери, че при положение на ново потребление на химическо оръжие ще има още веднъж удари против Сирия.

В началото на съвещанието Русия внесе в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации план за резолюция, осъждаща нанесените от Съединените щати, Англия и Франция удари по Сирия.

В текстът се показва " огромно безпокойствие " от " експанзията " на западните сили против суверенна страна, която нарушава " интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации ".

Проектът бе публикуван малко преди Съветът за сигурност да се събере изключително – в 18 ч. българско време по искане на Русия.
Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя изиска гласуването по текста да се състои в края на съвещанието, само че както се и очакваше, резолюцията не бе признато.

По-рано бе обявено, че Германия и Франция считат да предизвикват нов формат с привличане на авторитетни страни за търсене на политическо решение за спора в Сирия. Очаква се договаряния сред Съединени американски щати, Франция, Англия и Германия за Сирия да се състоят в неделя, 15 април в Лондон.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР