САЩ даряват хеликоптери Black Hawk на Военновъздушните сили на Албания,

...
САЩ даряват хеликоптери Black Hawk на Военновъздушните сили на Албания,
Коментари Харесай

САЩ даряват хеликоптери Black Hawk на албанските ВВС

САЩ подаряват хеликоптери Black Hawk на Военновъздушните сили на Албания, предава македонската телевизия " Сител ", като прецизира, че съответното е било контрактувано в границите на визитата на военния министър на Тирана Олта Джачка във Вашингтон по-рано тази седмица.

По време на престоя си в Съединени американски щати Джачка посети Националната армия на Ню Джърси, където бе призната от бригаден военачалник Джемал Бил, пълководец въз основата, добавя " Фокус ".

В същото време сред Министерствата на защитата на двете страни бе подписано двустранно съглашение за даряването на няколко хеликоптера Black Hawk. Броят им не се прецизира.

Джачка обаче оцени като голяма помощта, предоставена на Албания от страна на Съединени американски щати.

" Подкрепата, която Съединени американски щати обезпечават на Албания, освен модернизира нашите благоприятни условия, само че и усилва готовността и оперативността на нашите военновъздушни сили ", цитира малкия екран думите на военния министър на Тирана.

Това лято водачите и техниците от албанските Военновъздушни сили ще стартират образование в Националната армия на Ню Джърси, която ще ръководи и ще се грижи за поддръжката на хеликоптерите.

В началото на месец април тази година албанските въоръжени сили получиха 37 бронирани транспортни средства, подаяние от държавното управление на Съединени американски щати. Става въпрос за International Max Pro MRAP.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР