САЩ блокираха проектодекларация на Съвета за сигурност на ООН, в

...
САЩ блокираха проектодекларация на Съвета за сигурност на ООН, в
Коментари Харесай

САЩ блокира декларация на ООН за сблъсъците на ивицата Газа

САЩ блокираха проектодекларация на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която се призоваваше за въздържаност в линията Газа и се искаше следствие за конфликтите с израелската войска, в които са убити 16 палестинци, съобщи Франс прес, базирайки се на дипломатически източници.

Отделно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска " без значение и транспарантно следствие " на кръвопролитните конфликти, избухнали при митинг на десетки хиляди палестинци в петък покрай границата на линията Газа с Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

От името на арабските страни членки на Съвета за сигурност Кувейт внесе в петък проектодекларация в този смисъл. В текста се призоваваше за без значение и транспарантно следствие на насилието и се показваше надълбоко безпокойствие за ситуацията на границата сред линията Газа и Израел.
Вчера Съединени американски щати направиха възражения на текста и показаха, че няма да го поддържат, заяви посланик от Съвета за сигурност.

В проектодекларацията също се потвърждаваше правото на палестинците на кротичък митинг и се показваше скръбта на членовете на Съвета " от загубата на живот на почтени палестинци ".

В проектодекларацията се призоваваха всички страни да проявят въздържаност и да заобикалят по-нататъшна ескалация на насилието, като се наблягаше нуждата от реализиране на мир сред Израел и палестинците посредством решение с две страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР