Съседска война се разиграва в Монтана заради кучета и котки,

...
Съседска война се разиграва в Монтана заради кучета и котки,
Коментари Харесай

Съседска война в Монтана заради апартамент, пълен с кучета и котки /снимки/

Съседска война се разиграва в Монтана поради кучета и котки, научи организация BulNews.
Обитателите на блок 1, в ж.к. “Пъстрина” в регионалния град са се разделили на два враждуващи лагера. Причина за войната са майка и щерка й, които отглеждат отглеждат 2-3 кучета и 10-12 котки от края на 2019 година. Те са ревностни защитнички на животните. Кметът на Монтана персонално се е срещнал със случая изпраща експерти, които дават наставления за пространството и хигиеничните условия за развъждане на животните.
Xoрата, живеещи в прилежащите жилища се оплакват от противен аромат и звук от лаенето на кучетата.
“Вместо да се постараят да понижат животните те търсят състрадание от обществото без да се преценяват с условията за тишина след 22 часа. Тъй като няма по какъв начин да обяснят това безсловесните си любимци ги помолят да не лаят през нощта с цел да можем да се наспим, с цел да сме работоспособни на идващия ден”, споделя Румяна, която живее във входа.
Хората се оплакват се от систематичен тормоз голям брой тъжби сигнали на тел. 112, подали са и тъжби до полицейския контрольор на квартала и до Българската организация за сигурност на храните.
“В апартамент със скромна площ се отглеждат 10 котки и три кучета, лаещи през по- огромна част от денонощието. Кучетата съвсем не ги извеждат, по тази причина непрестанно лаят от прозорците”, споделя още съседката Румяна. Този писък непрекъснато и оптимално ни изнервя и то към този момент в продължение на година и половина и то по времето на пандемия. Ние съседите сме пострадали, а законът е на наша страна “, добавя Румяна.
На другата страна на барикадата са защитничките на животните. Те проповядват хуманно отношение към животните. Някои ги поддържат и им съчувстват. Момичето приютило 3 кучета (едното е бебе за осиновяване двете са с паспорти и чипове). Според проверяващите не може да се гледат дружно кучета и котки по закон.
По техни думи животните се гледат отлично, само че съседите не спят от завист и всяка седмица викат полиция. Жестоко е да ги оставиш на произвола на ориста, без дом, смятат бранителите на животните.
По случая в Монтана е връчено наставление да се махнат котките да остане единствено една, защото домакините са в нарушаване на чл.34 от ЗЗЖ (квадратура на жилището разрешава развъждане на брой животните в 4 стаи).
Според майката и дъщерята апартаментът им е четиристаен и мястото е задоволително за гальовните писани и четириногите любимци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР